Aceste alimente te fac să mănânci mai mult

De multe ori foamea apare chiar şi atunci când ai mâncat, pentru că unele mâncăruri “păcălesc” corpul să creadă că mai are nevoie de nutrienţi.

Pâinea albă

Nu numai că îngraşă, dar pâinea albă nu conţine fibre, ceea ce înseamnă că nu vei percepe senzaţia de saţietate, iar nivelul insulinei va creşte. O poţi înlocui cu pâinea integrală, care ajută la îmbunătăţirea activităţii cerebrale, scade insulina, dar şi greutatea corporală! E şi săţioasă!

Gustările sărate

Covrigeii şi chipsurile conţin carbohidraţi simpli, ce se digeră repede. Rezultatul? Foamea revine şi mai puternic. Iar în momentul în care simţi senzaţia de foame, deşi ai mâncat, corpul creează cererea de dulce, pentru a aduce energie rapid. Aşadar simţim nevoia de dulce, după ce am mâncat ceva sărat.

Sucuri de fructe

Deşi fructele sunt în esenţă bune pentru corp, când le transformi în sucuri apare o problemă. Prin procesul de stoarcere, rămâi cu tot zahărul din fructe, dar fără cea mai mare parte a pulpei, care conţine fibrele ce dau senzaţia de saţietate.

Cafeaua

Foarte multe persoane au constatat că, după cafea, au o senzaţie de foame acută. Cofeina reuşeşte să suprime foamea pentru o perioadă scurtă de timp, după care o vei simţi la o intensitate foarte mare. De asemenea, cofeina stimulează pofta de dulce, potrivit specialiştilor.

Alcoolul

Deşi vorbim despre o băutură şi nu o mâncare, este foarte important să ştim cât de mult ne afectează alcoolul pofta de mâncare. Scade nivelul liptinei (hormon ce ajută la limitarea senzaţiei de foame), al carbohidraţilor şi deshidratează organismul. După ce ai consumat alcool, senzaţia de foame va fi mai accentuată. 

Cartofii prăjiţi

Fierţi sau la cuptor, cartofii ţin de foame foarte bine. Dar odată prăjiţi îşi pierd ca prin minune această proprietate. În plus, au şi multe calorii, dar şi toxine rezultate în urma prăjirii. Alege să prepari cartofi pai la cuptor.