Acesta este cel mai bun aliat împotriva coronavirus

Somnul, cel mai bun aliat al imunității. Medicii pneumologi trag un semnal de alarmă și spun că cei care nu dorm suficient sunt vulnerabili în fața infecției cu coronavirus.

Specialiștii spun că dacă vom dormi cât trebuie vom fi mai pregătiți pentru această luptă. Un somn bun înseamnă 7-8 ore de somn odihnitor.

Medic primar pneumolog, dr. Oana Deleanu: “Lipsa somnului scade imunitatea, pentru că în timpul somnului se secretă acele proteine care fac parte din sistemul imun. Știm cum toții că se spune atunci când ești răcit că trebuie să dormi și să mâncăm o supă de pui. În tot acest context este foarte important ca lumea să înțeleagă că trebuie să se odihnească. Este bine să încercăm să avem un somn de 7-8 ore de somn de calitate. Asta ne întărește mai mult sistemul imunitar decât toate suplimentele care s-au terminat din farmacii.

Persoanele care au murit din cauza coronavirusului au fost în proporție de 75 % hipertensive. Deci, în spate cel mai probabil pacienți cu sindrom de apnee în somn. Pe de altă parte orice tulburare a somnului care duce la o cantitate redusă, nu 7-8  ore de somn cum ar trebui să dormim în mod normal.”