Acest nectar auriu din papadie curăță sângele şi reînnoieşte ficatul la nivel celular.

Păpădia cu fața de soare este adesea denumită medicul de acasă. Toate plantele compuse de la rădăcini la flori – sunt folosite în vindecarea populară. Frunzele sale sunt adăugate în salate, rădăcinile sunt uscate, măcinate şi preparate în ceaiuri pentru pierderea în greutate, iar dulceața medicinală este făcută din flori.

Dulceata din florile sale este ceva special. Este parfumată, aurie și dulce ca mierea. Mâncând o linguriță din această delicatesă în fiecare zi, vei uita de răceli și depresii sezoniere, vei întări inima și ficatul la nivel celular.

Beneficiile gemului de păpădie pentru imunitate

  • saturează cu vitamina C, beta-caroten, precum și cu zinc, fosfor, fier, potasiu, iod și mangan
  • tratează bronşita și răcelile datorită proprietăţilor calmante și expectorante
  • combate insomnia, stresul, iritabilitatea, previne dezvoltarea tumorilor şi încetineşte îmbătrânirea pielii
  • întăreşte inima și vasele de sânge: se saturează cu potasiu, scade tensiunea arterială şi previne dezvoltarea diabetului

Se poate bloca pentru ficat și tractul gastrointestinal

  • reduce aciditatea stomacului si este indicat pentru formele usoare de gastrita, confera un usor efect coleretic

Se poate bloca pentru ficat și tractul gastrointestinal

  • reduce aciditatea stomacului si este indicat pentru formele usoare de gastrita, confera un usor efect coleretic
  • vindeca constipatia si normalizeaza pofta de mancare datorata fibrelor
  • amelioreaza inflamatia vezicii urinare si a tractului urinar
  • purifica sangele si tesuturile de toxine si otravuri, recomandat pt. intoxicaţii alimentare
  • elimină toxinele din ficat și radionuclizi: aceste substanțe sunt periculoase deoarece distrug celulele, accelerează îmbătrânirea și provoacă astm, boli de inimă și cancer.

Cum să faci dulceață de păpădie vindecătoare

Pentru a face dulceață, pregătiți 350-400 de flori tinere de păpădie fără frunze şi tulpini. Cel mai bine este să le colectați chiar la începutul înfloririi, în afara orașului și departe de drumuri.

Se toarnă apă rece deasupra și se lasă la macerat 7-10 ore pentru a elimina amărăciunea.A doua zi, clătiți din nou florile, stoarceți, transferați într-o cratiţă şi turnaţi 500 ml apă fiartă. Când apa clocotește, fierbeți păpădia încă 15-20 de minute. Se toarnă 1 kg de zahăr granulat în tigaie, se adaugă o linguriţă de acid citric și 1 lămâie mare, tocată mărunt împreună cu coaja. Fierbeți gemul încă 7-10 minute la foc mic.Când amestecul capătă o culoare aurie de miere, se ia de pe foc. Când dulceaţa s-a răcit, se strecoară prin pânză de brânză, apoi se fierbe încă 2 minute la foc mic.Se toarnă dulceața răcită în borcane sterile şi se păstrează la frigider.

Cum să luaţi dulceața de păpădie pentru a fi sănătos pe tot parcursul anului

Pentru ficat.

Se dizolvă într-un pahar de ceai verde cald sau apă 3 linguriţe de dulceata si se ia de 4-5 ori pe zi. În loc de ceai, folosește un decoct de ciulin de lapte pentru a curăța activ ficatul de toxine.Acest nectar auriu curăță sângele și reînnoieşte ficatul la nivel celular.

Pentru raceli si bronsite.

Timp de 10 zile, mâncați 2 linguri de dulceata dupa fiecare masa. Puteți bea ceai.

Pentru vase și inimă.

Papadia ameliorează umflarea inimii, subțiază cheaguri de sânge și relaxează vasele de sânge pentru a îmbunătăți fluxul sanguin. Luaţi o linguriţă pe stomacul gol zilnic timp de 14 zile. Repeta cursul peste o luna Acest nectar auriu curata sangele si reinnoieste ficatul la nivel celular.

Pentru o imunitate bună.

Mănâncă o linguriţă de dulceață în fiecare zi, indiferent de mese. Practicați la schimbarea anotimpurilor – toamna şi primăvara.

Când este contraindicată

Desigur, dulceața de păpădie și-a dovedit beneficiile, dar nu toată lumea o poate lua. Consultați-vă medicul despre luarea remediului și mai bine refuzați dulceața dacă:

  • sunteți predispus la alergii
  • aveți tulburări gastro-intestinale grave: obstrucţie intestinală, indigestie, forme acute de gastrită sau ulcer gastric
  • suferiți de colelitiază

Sursa