Acest lucru se întâmplă cu ficatul și creierul dvs. Atunci când beți apă de curcumă fiartă

Curcuma este unul dintre cele mai populare condimente din bucătăria sud-asiatică.

Astăzi, însă, devine din ce în ce mai popular în alte părți ale lumii, inclusiv în Europa, datorită efectelor sale de vindecare versatile.

Proprietățile sale antiinflamatoarii și efectele anti-durere sunt cunoscute în principal. Cu toate acestea, puțini oameni știu că acest condiment afectează în mod direct sănătatea ficatului și a creierului.

Curcuma pentru prevenirea sănătății ficatului și a cancerului

Acest condiment medicinal a fost folosit pentru tratarea bolilor hepatice de secole, deoarece are efecte anti-inflamatoarii și antioxidante puternice.

În urmă cu douăzeci de ani, cercetătorii au început să studieze efectele turmericului în prevenirea și trataementul bolilor hepatice.

S-a constatat că reduc daunele cauzate de ciroză, care reduce semnificativ riscul de cancer la ficat prin eliminarea efectelor multor agenți cancerigeni pentru om.

Curcuma și sănătatea creierului

Studiile recente au arătat, de asemenea, că un alt organ care este semnificativ afectat de turmeric este creierul nostru.

Mai exact, cercetătorii au descoperit că curcumina oprește acumularea de depozite beta-amiloide, care este principala cauză a bolii AIzheimer.

Efectele sale antiinflamatorii ajută chiar și atunci când boala AIzheimer a izbucnit deja, deoarece repară daunele provocate de inflamație și stresul oxidativ.

Alte studii au confirmat că turmericul este un tratament excelent pentru anxietate și depresie.

Prin urmare, vă recomandăm să consumați curcuma în fiecare zi în mod regulat. Iată o rețetă simplă, care nu va dura mult timp pentru a pregăti.

Rețetă de apă de curcuma

Veți avea nevoie de urătoarele materii prime pentru a produce apă de curcumă:

  • 1/2 lingurița turmeric
  • 1 pahar (200 ml ) de apă
  • un praf de piper

Utilizați și la ce să vă așteptați

Asta e tot! Bea această băutură în fiecare zi. Acest lucru va îmbunătăți nu numai funcția ficatului și a creierului, ci și starea generală de sănătate.

Așteptați-vă ameliorarea de la dureri de cap, migrene, articulații, inflamații și alte boli. De asemenea, vă va îmbunătăți digestia, vă va crește pofta de mâncare și vă va face să vă simțiți mai proaspăt și plin de energie pentru viață.

Sursa