Această băutură salvează pierderile de calciu. Un adevărat beneficiu pentru organism

Sucul din struguri (mustul, aşa cum este denumirea sa populară) este apreciat de nutriţionişti ca o băutură minune. Pe lângă aromele deosebite, care variază în funcție de soiul strugurilor folosiți la prepararea acestei licori, mustul conține numeroase microelemente care aduc organismului beneficii deosebite.

Preparată din struguri proaspeți, această licoare este foarte bogată în vitamine  (A, B1, B2 și vitamina C), minerale și polifenoli, are un  efect deosebit de revigorant, contribuie la detoxifierea organismului și la  stimularea imunității.

În opinia specialiștilor, cel mai bun must se prepară  din strugurii care sunt  storși în blender cu  coajă, după ce au fost  curățați de semințe.  După preparate, mustul se consumă imediat, fără să se fiarbă, pentru a-i păstra vitaminele și mineralele.  

Mustul conţine vitaminele A, B1, B2 şi vitamina C, şi are un efect extrem de revigorant; de aceea, mustul ajută la detoxifierea organismului şi la stimularea imunităţii, devenind şi o puternică armă împotriva cancerului datorită conţinutului mare în antioxidanţi. Mustul cel mai bun se prepară din strugurii zdrobiţi în blender, cu tot cu coajă, după ce au fost curăţaţi de seminţe.

Deoarece este bogat în vitamine şi antioxidanţi, cu proprietăţi antitumorale, mustul este recomandat de medicii de familie persoanelor pe care le tratează: de boli de ochi, de rinichi, de inimă, de stomac, de nutriție, astenie, dar și pentru a preveni anemia, gingivita sau durerile reumatice.  

După ce a fost preparat, mustul se consumă imediat şi nu se fierbe pentru a-i menține vitaminele şi mineralele esenţiale. Cura cu must este ideală și pentru persoanele ce suferă de boli precum Alzheimer sau de pierderi de memorie. Mustul este un leac binecunoscut pentru constipaţie, deoarece acidul tartric din compoziție stimulează tranzitul intestinal şi ajută la reglarea digestiei, spune Laura Mateescu, medic de familie, cu competenţă în apifitoterapie.