Aceasta băutură ne distruge oasele, iar noi o bem zilnic

În momentul în care iei prima înghiţitură de suc, pancreasul este anunţat şi începe să creeze insulină, o substanţă pe care corpul o foloseşte pentru a transporta zahărul în sistemul circulator. În următoarele 20 de minute, nivelul de zahăr creşte, iar ficatul reacţionează, transformând zahărul în grăsimi, potrivit cercetătorilor citaţi de msn.com

După 45 de minute, cafeina din băutură este absorbită în totalitate, pupilele încep să se dilate, iar tensiunea arterială începe să crească. Organismul produce mai multă dopamină, un neurotransmiţător care stimulează centrii plăcerii din creier asemenea unei doze mici de cocaină.

După o oră, corpul începe să se confrunte cu o prăbuşire a nivelului de zahăr, iar tu simţi nevoia să mai bei un pahar de suc sau o gustare dulce. Nu degeaba cercetătorii de la Harvard susţin că fiecare doză de suc consumată creşte riscul de obeziate de 1.6 ori.

În plus, studiile au arătat că bărbaţii care au băut zilnic suc acidulat, timp de 20 de ani, aveau un risc cu 20% mai mare de a suferi un atac de cord. Îndulcitorii pe care aceste băuturi îi conţin au fost asociaţi cu sindrom metabolic, diabet şi boli de inimă.
Cum îţi afectează sănătatea sucurile acidulate

Benzonatul de sodiu care se găseşte în sucurile acidulate poate provoca iritaţii ale pielii, astm sau eczemă. Băuturile care conţin cola sunt făcute cu acod fosforic, o substanţă care creşte apariţia pietrelor la rinichi şi a problemelor renale.

Zahărul şi acidul din aceste băuturi dizolvă smalţul dinţilor, dar atacă și oasele, care devin mai fragile.