Zeama de lămâie curăță apa de băut în timp de molime

„Apa cu lămâie” care a devenit astăzi un tabiet al multor familii este folosită de mult timp ca leac pentru întărirea bolnavilor.

Părintele Iov Burlacu de la Neamț spune că din zeama de lămâie se poate face o băutură răcoritoare pentru bolnavi.

„Se ia un pahar cu apă și se adaugă puțin zahăr, cât să se îndulcească. După ce acesta s-a dizolvat, se adaugă suc de lămâie proaspăt stors, cât să acrească apa. Din această limonadă cei bolnavi pot bea oricât vor.

Lămâia se poate consuma în cantități mari de cei care suferă cu ficatul. Aceștia pot mânca una sau mai multe lămâi pe zi, Ajută inclusiv în icter.

Sucul de lămâie proaspăt stors curăță apa de băut. Iată un argument care susține consumul zilnic de apă cu lămâie.

Părintele Iov spune că apa acrită cu lămâie este folositoare mai cu seamă pe timp de epidemii sau molime.

Lămâia este folosită cu succes împotriva și în timpul episoadelor de răceală și gripă. Conține vitamina C, un antioxidant care ne poate proteja de diverse infecții.

Să nu uităm că lămâia a fost utilizată în scorbut, o afecțiune cauzată de deficitul de vitamina C care predispune la infecții.

Lămâia ajută la scăderea febrei și calmează durerile în gât. Poate fi utilă în caz de tuse, infecții în gât și astm.

Uleiurile esențiale pe care le conține au efecte antibacteriene și expectorante. Acest lucru face lămâia folositoare mai ales în răcelile la cap.

Compusul alfa-pinem are proprietăți antigripale. Calmează setea și scade febra.

Sucul de lămâie atenuează tusea. Poate fi folosit sub formă de gargară.

Preotul Iov recomandă celor care suferă de dureri mari de cap o cafea neagră cu 2 lingurițe de suc de lămâie.

La fel de eficientă este și aplicarea de felii de lămâie pe frunte. Capul se învelește apoi cu un fular.

Persoanele care nu pot digera bine mâncare ar trebui să bea suc de lămâie după masă. Zeama de lămâie stimulează secrețiile salivare și digestive.

Datorită gustului acru, redă pofta de mâncare le cei cu inapetență și mărește fluxul biliar. Lămâia este ușor laxative. Înlătură stagnarea de la nivelul intestinului.

Lămâia ajută la curățarea corpului. Îmbunătățește funcția sistemului digestiv și susține sănătatea ficatului. Este recomandată în constipație, dispepsie, anorexie, greață, indigestie și insuficiență hepatică.

Conținutul de lemonem contribuie la dizolvarea pietrelor la bilă. Sucul de lămâie poate fi consumat în scop preventiv.

Lămâia este de asemenea benefică pentru sistemul cardiovascular. Mulți o recomandă ca remediu pentru curățarea vaselor de sânge de depunerile de grăsimi și sângele de toxine.

Persoanele care au colesterolul mărit și risc de arterioscleroză ar putea beneficia de pe urma consumului de lămâie.

Pe lângă faptul că împiedică acumularea colesterolului în pereții arteriali, lămâia contribuie și la scăderea tensiunii arteriale.

Acidul ascorbic și limonenul prezent în lămâi au afecte depurative. Acest lucru înseamnă că lămâia poate ajuta la calmarea durerilor provocate de reumatism, artrită, artroză și gută.

Lămâia este bogată în citrat, un compus care prin faptul că reduce eliminarea calciului prin urină, poate preveni formarea pietrelor la rinichi.

Lămâia conține citroflavonoide, antioxidanți cu efecte antinflamatoare, diuretice, antibacteriene și anticancerigene.

Sursă