Ceaiul de banane – somnifer natural

Unii spun că bananele sunt ca niște capsule naturale pentru dormit.

Ceaiul de banane poate fi un remediu plăcut și eficient pentru cei care au probleme cu somnul sau se trezesc în toiul nopții și nu mai pot adormi.

Bananele ( în special coaja ) conțin 3 ingrediente esențiale care sprijină durata și calitatea somnului de noapte:

Magneziu: care previne întreruperea somnului și trezitul în timpul nopții

Potasiu: care ajută vasele de sânge și mușchii să se relaxeze.

Triptofan: un aminoacid esențial, folosit pentru tratarea tulburărilor de somn

Cercetătorii din Taiwan susțin că bananele pot ajuta și împotriva depresiei, deoarece sunt o sursă naturală de serotonină – denumit hormonul fericirii, care induce o stare de bine.

Coaja de banană conține mai multe fibre solubile și insolubile decât carnea, fiind astfel un bun remediu pentru cei cu colesterolul mare sau boli de inimă.

În dieta americană și europeană, cojile de banane sunt considerate necomestibile, însă nu din cauză că ar fi toxice, ci pentru că nu au un gust plăcut, și nici o consistență potrivită.

În unele culturi ale lumii, în special în țările asiatice, cojile de banane sunt gătite și rase pe răzătoare și adăugare în mâncăruri, la fel cum procedăm noi cu coaja de portocale sau lămâie.

Ceai de banane – rețetă

Ceaiul de banane are o acțiune similară suplimentelor cu magneziu în ceea ce privește efectul calmant asupra mușchilor și corpului.

Ingrediente

  • 1 banană cu tot cu coajă
  • 1 litru de apă
  • 1 vârf de cuțit de scorțișoară ( opțional )

Preparare

Puneți apa la fiert. Spălați banana cu oțet de mere. Tăiați capetele bananei și aruncați-le. Puneți banana în apă, fără să o decojiți sau să o tocați.

Lăsați să fiarbă 10 minute, apoi scoateți banana și presărați scorțișoara. Beți ceaiul rezultat cald, seara, cu 1 oră înainte de culcare.

O altă variantă de consuma coaja de banană este să presărați un smoothie. Puneți 1 banană cu tot cu coajă în blender, și adăugați 1-2 căni de lapte. Mixați și consumați amestecul rezultat.

Nu folosiți cojile de la banane stropite cu pesticide. Asigurați-vă că acestea sunt bio.

Sursă