10 alimente care vor dizolva cristalele de acid uric și vor vindeca guta, pietrele la rinichi, durerile articulare

Când mâncăm cantități mari de proteine animale în mod regulat, corpul nostru creează o substanță numită purină și această creează cristale de acid uric.

În cel mai rău caz, corpul nostru intră în hipeuricemie și, în acest caz, putem suferi de:

  • Acidoza metabolică
  • Probleme de piele
  • articulații dureroase
  • Boli ale rinichilor și pietrelor la rinichi
  • Leucemie
  • Diabet
  • Gută

Din fericire, există alimente care ajută la combaterea acidului uric! Și vă oferim 10 dintre cele mai eficiente pe care ar trebui să le consumați în mod regulat.

1 Broccoli și castraveți

Aceste legume pot reduce producția de acid uric și formarea de cristale. De obicei se formează în jurul articulațiilor noastre, rezultând dureri și deformări articulare.

2 Banane

Banana este foarte bogată în potasiu, care este foarte important pentru scăderea nivelului de acid uric din organism.

3 Morcovi

Puteți evita acumularea de acid uric cu un consum regulat de morcovi cruzi și, de asemenea, vă puteți îmbunătăți starea generală de sănătate.

4 Cireșe

Aceste boabe delicioase pot ajuta la normalizarea nivelurilor de acid uric. Deoarece conține o substanță numită antocianină. În plus, previne formarea cristalelor în jurul articulațiilor noastre.

5 Apă

Odată cu aportul de apă, nu numai că puteți reduce nivelul de acid uric, ci și eliminați deșeurile și toxinele din corpul dumneavoastră.

6 Țelină

Consumând frecvent țelină, puteți evita mai multe complicații din acidul uric, precum și scăderea nivelului.

7 Mere

Vă puteți detoxifica corpul cu un consum regulat de mere. De asemenea, ajută la eliminarea excesului de acid uric.

8 Lămâie

Consumul regulat de apă cu lămâie va ajuta la eliminarea acidului uric și la evitarea multor probleme de sănătate. Beți întotdeauna apă de lămâie la 30-40 de minute după fiecare masă.

9 Ceai verde

Consumul de ceai verde reduce riscul de a dezvolta gută, și de asemenea, combate hiperuricemia. Se recomandă să beți 1-2 căni de ceai verde în fiecare zi.

10 Ceapă crudă

Puteți evita excesul de acid din corpul dumneavoastră cosumând salată de ceapă crudă condimentată doar cu suc de lămâie și puțin ulei de măsline sau semințe de in.

Sursă