SUC de SFECLĂ ultraprețios: curăță sângele şi detoxifică ficatul
Cel mai puternic dintre toate sucurile de legume este cel obținut din sfeclă roșie, susține terapeutul naturist austriac Rudolf Breuss.
Rudolf Breuss este cel care a avut nu mai puțin de 45.000 de cazuri de cancer și alte afecțiuni cronice vindecate cu ajutorul sucurilor de legume și al ceaiurilor din plante.
După părerea lui Breuss, sucul de sfeclă roșie curăță sângele, blochează dezvoltarea tumorilor, detoxifică ficatul.
Suc de sfeclă roșie: componente principale
- caroten, vitaminele B1, B2, B6, C, E, acid folic, niacină, acid pantotenic, colină, calciu, siliciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu, cupru, nichel, potasiu, acid oxalic, zinc, cobalt, molibden, litiu, seleniu, mangan, rubidiu, aminoazici prețioși, substanțe vegetale secundare (de ex, rutină), flavonoide, antociani, materii colorante vegetale, betanină.
Utilizare
Acest suc de sfeclă roșie, ultraprețios, stimulează, în general, procesele de funcționare și de reglare și elasticitatea și menținerea tinereții celulelor somatice și cerebrale.
Se obține ușor, cu ajutorul unui storcător electric centrifugal pentru uz casnic.
Efectul curativ al substanțelor poate fi potențat combinând sucul de sfeclă roșie cu puțin suc proaspăt de morcovi, de țelină sau de măr.
- Doza zilnică recomandată este de 1-2 pahare de suc proaspăt stors. Sucul trebuie băut imediat după stoarcere. Se bea încet, cu ajutorul unui pai.
Sucul de sfeclă roșie se bea pe stomacul gol, cu 20 de minute înaintea unei mese principale, sau între mese, pentru forță și energie.
- Recomandare specială: ca sursă generală de vindecare și întinerire, sucul de sfeclă se poate consuma în combinație cu sucul a 1/2-1 măr.
Efect vindecător
- stimulează funcția ficatului și a fierii
- susține ”stabilirea” microorganismelor utile pentru sănătate în intestinul subțire și intestinul gros
- are efect antibacterian
- ameliorează respirația celulelor somatice și cerebrale
- stimulează sistemul imunitar
- are o componență antitermică ( scade febra )
- stimulează diureza ( eliminarea de urină )
- etanșează vasele sanguine și are un efect antisclerozant
- sporește vitalitatea și ameliorează metabolismul substanței cerebrale
- ajută la regularizarea activității glandei tiroide
- stimulează formarea sângelui.
Precauții
La unele persoane care consumă sfeclă roșie, urina capătă o culoare roșie, fenomen denumit beturie, care nu arată vreo afecțiune sau intoxicație, ci doar o incapacitate parțială a organismului de a asimila anumiți nutrienți din sfeclă.
Sucul de sfeclă, consumat simplu, poate da stări de greață. Abuzul de suc de sfeclă – peste 400 ml – poate duce la o paralizie temporară a corzilor vocale.