ULEI de CĂTINĂ cu gălbenele şi sunătoare – pentru ulcere, boli de ficat, afecţiuni oculare, rinită, răni

Uleiul de cătină este un produs extrem de valoros pentru sănătate. Susține sistemul cardiovascular, previne bolile de stomac și de ficat, protejează pielea și vindecă mucoasele.

Are utilizări medicinale deopotrivă interne și externe.

Uleiul de cătină este bogat în numeroase vitamine, minerale și antioxidanți care protejează organismul împotriva îmbătrânirii şi a bolilor cronice, precum cancer.

Semințele și frunzele de cătină sunt bogate în quercetină, un flavonoid care reduce tensiunea arterială și riscul de boli cardiace.

ULEI DE CĂTINA – BENEFICII

La persoanele cu un nivel crescut de grăsimi în sânge, uleiul de cătină scade colesterolul şi trigliceridele. Totodată, studiile pe animale au arătat că acesta reduce nivelurile de zahăr din sânge și poate preveni diabetul.

Fructele sunt bogate în potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor, biotină, vitaminele b1, B2, B6, B9, C și E.

Datorită conținutului bogat în flavonoide, uleiul de cătină întărește imunitatea, crește rezistența la îmbolnăviri și ne apără de infecții (E. coli, HIV, herpes).

La nivel extern, uleiul de cătină stimulează regenerarea pielii, ajută la vindecare mai rapidă a rănilor, reduce inflamațiile cauzate de expunerea la razele ultraviolete şi protejează pielea de radiațiile produse de acestea.

Uleiul de cătină îmbunătățește elasticitatea pielii, previne uscarea pielii și ajută la vindecarea arsurilor și escarelor.

Compușii din uleiul de cătină (îndeosebi flavonoidele, quercetina, vitamina E și carotenoidele) protejează corpul împotriva cancerului. Testele în eprubetă au arătat că extractele de cătină previn răspândirea cancerului în corp.

Uleiul de cătină îmbunătățește digestia, previne și tratează ulcerele stomacale, reduce simptomele de menopauză, tratează uscăciunea oculară, roșeața și arsura de la nivelul ochilor, reduce inflamația articulară și simptomele de depresie.

ULEI DE CĂTINĂ CU GĂLBENELE ȘI SUNĂTOARE

Uleiul de cătină cu adaos de gălbenele și sunătoare susţine sănătatea mucoaselor, a pielii şi a organelor interne.

Produsul are efecte tonice la nivel general, antianemice, vitaminizante, imunostimulatoare și regenerante la nivel ocular și cutanat. Este totodată antioxidant, antiinflamator şi cicatrizant.

ULEI DE CĂTINĂ – UZ INTERN:

  • ulcer gastric și duodenal
  • boli de ficat
  • rectocolită ulcero – hemoragică
  • anemie, astenie
  • miopie, glaucom, cataractă, hipermetropie, hemeralopie.

ULEI DE CĂTINĂ – UZ ESTERN:

  • eczeme
  • arsuri
  • răni
  • alergodermii
  • rinită acută, rinită cronică ( se pun picături ăn nas, de 3 ori pe zi, 10 zile )
  • fisuri anale

MOD DE UTILIZARE

Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani – 5 picături, de 2-3 ori pe zi. Copiii peste 12 ani și adulții – 15-20 de picături, de 2-3 ori pe zi. O cură cu ulei de cătină poate dura 6-8 săptămâni. Pentru utilizare externă, se aplică 5-10 picături local, pe zona afectată.

Acest produs poate fi folosit și pe perioada sarcinii și alăptării. Trebuie evitat de persoanele cu alergii la oricare din ingredientele produsului.

Sursa