Sucul de măsline – secretul tenului fără riduri al grecoaicelor
Cu toții știm că uleiul de măsline este unul din cele mai bune remedii pentru piele și păr. Mai puțin cunoscut este sucul de măsline.
Femeile din Grecia folosesc sucul de măsline pentru a-și menține frumusețea pielii.
Măslinele sunt bogate în grăsimi bune, care au fost asociate cu scăderea tensiunii arteriale și prevenirea cancerului. Studiile recente au arătat de asemenea că măslinele pot preveni pierdere de masă osoasă și instalarea osteoporozei.
Sucul de măsline – secretul tenului fără riduri
Uleiul de măsline este totodată un agent cosmetic excelent. Este bogat în vitaminele A și E – doi antioxidanți care protejează împotriva radiațiilor solare și a îmbătrânirii pielii
- hidratează pielea uscată
- echilibrează nivelul de sebum din piele
- repară pielea afectată
- regenerează celulele pielii
- reduce ridurile
- ajută la tratarea eczemelor și psoriazisului
Datorită efectului calmant, uleiul de măsline atenuează mâncărimile pielii și disconfortul asociat. Poate fi folosit inclusiv pentru iritațiile de scutec și alergiile pielii.
Riduri și pete de bătrânețe
Măslinele sunt bogate în compuși polifenolici. Prin faptul că reduc stresul oxidativ, acești antioxidanți pot atenua ridurile și îmbătrânirea pielii.
Antioxidanții pe care îi conține protejează pielea de daunele razelor ultraviolete.
Folosit cu regularitate, uleiul sau sucul de măsline poate reda sau menține elasticitatea pielii. Masajul cu suc de măsline reduce ridurile și petele de bătrânețe, dând tenului un aspect mai tânăr.
Dr. Mihai Petrovici scrie în una din cărțile sale că grecoaicele își masează tenul cu suc de măsline verzi. Folosesc acest tratament pentru a-și menține pielea întinsă și a preveni înmuierea sau zbârcirea ei.
Sucul de măsline este astringent și extrem de amar, de aceea nu poate fi consumat intern. Se folosește doar extern.
Cum se obține sucul de măsline
Se pot folosi atât măslinele verzi, cât și cele murate. Important este ca acestea să fie cât mai naturale și eventual nesărate. Dacă folosiți măsline murate, lăsați-le în apă câteva ore, pentru a reduce conținutul de sare.
Scoateți sâmburii și treceți măslinele prin storcătorul electric..
În cazul în care nu aveți un storcător în casă, dați măslinele prin robot/blender sau mașina de tocat și stoarceți sucul.
Dacă sucul de măsline este prea gros, sucul de măsline se poate subția cu puțină apă.
Păstrați sucul de măsline într-un borcan în frigider. În paralel cu tratamentul extern se poate consuma și ulei de măsline intern, la mese.
Uleiul de măsline – tonic și balsam pentru păr
Datorită vitaminei E, sucul de măsline mărește circulația sângelui la nivelul scalpului, stimulând creșterea părului. În acest scop, după spălare, se masează pielea capului cu suc de măsline cald.
Acest remediu ajută și la reducerea mătreții.
Se poate folosi și ca balsam natural. Se masează atât scalpul, cât și părul. Se acoperă capul cu un prosop și se lasă uleiul să acționeze jumătate de oră. Spălați din nou părul cu șampon, apoi clătiți cu apă curată.
Acest tratament se poate face o dată pe săptămână pentru menținerea părului sănătos și frumos.