Îngrășământ pentru căpșuni pentru perioada de înflorire și fructificare!
Căpșunile necesită o îngrijire minuțioasă. Grădinarii folosesc frecvent soluții vegetale sau produse alimentare. Astăzi vom vorbi despre beneficiile laptelui pentru căpșuni și vom afla cum să stropiți culturile în perioada de înflorire cu lapte și acid boric.
Produsul lactat conține aminoacizi valoroși atât de necesari pentru o rodire abundentă. În plus, laptele îmbogățește solul cu potasiu, sulf, calciu, fosfor și alte microelemente. Grădinarii cu experiență au observat că acest îngrășământ influențează în mod direct creșterea randamentului și prelungirea perioadei de fructificare. De asemenea, sporește rezistența contra căpușelor, afidelor și altor dăunători datorită intoleranței la lactoza din componența laptelui. Laptele este un produs universal și poate fi folosit în calitate de îngrășământ chiar și în perioada de fructificare. Fertilizarea se efectuează atât sub rădăcină, cât și foliar, dar se recomandă să alegeți o singură variantă.
Pentru fertilizarea sub rădăcină, amestecați 1l de lapte cu 10l de apă, 10 picături de iod și 4 gr de acid boric. Turnați câte 250 ml sub fiecare tufă. Iodul are funcția de antiseptic și protejează căpșunile de diverse boli bacteriene și de apariția putregaiului.
Pentru fertilizarea foliară, amestecați 10l de apă cu 2 gr de acid boric și 0,5l de lapte. Stropiți căpșunile înflorite. Nu uitați, fertilizarea foliară se efectuează dimineața sau seara, când razele solare nu ard frunzele și soluția se poate îmbiba complet.
Spor la grădinărit!
Preluat: https://retete-usoare.info/