Frunzele de DAFIN – un miracol redescoperit de medicina modernă
Dafinul (Laurus nobilis) este o specie de plante arhaice care a înflorit pe supercontinentul vechi Gondwana. A precedat era dinozaurilor și dezvoltarea vieții tuturor mamiferelor de pe Pământ. Dafinul este unul din puținele specii de plante care au supraviețuit unei ere geologice mult uitate pentru a aștepta apariția omenirii și începuturile civilizației.
Dafinul – Proprietăți Miraculoase
Dafinul, numit adesea laur, a fost venerat îndeosebi de civilizațiile antice pentru proprietățile medicinale și mistice deosebite. Laurul era folosit la împodobirea învingătorilor în lupte și jocuri, fiind considerată un simbol al curajului, succesului și victoriei.
Astăzi are loc o renaștere omagială a dafinului în rândul oamenilor de știință, care sunt dornici să redescopere și să le exploateze calitățile terapeutice fascinante ale acestei plante, cea mai nobilă dintre plante. Studiile medicale moderne recente dovedesc eficacitatea dafinului ca medicament, lucru care confirmă înțelepciunea străveche a primilor medici naturiști ai planetei.
Indicații Terapeutice Multiple
Dafinul este și poate fi utilizat în mod tradițional pentru tratarea simptomelor cauzate de:
— Erupții cutanate, acnee, eczeme, psoriazis, răni
– Piele uscată, îmbătrânirea pielii, riduri
– Astm, răceală, gripă
– Dureri de urechi
– Infecții virale, Infecții bacteriene, infecții fungice
– Angină pectorală – Hipertensiune arterială
– Artrită, reumatism
1. Frunzele de dafin în dietă
Beneficiile preventive și curative ale dafinului sunt disponibile astăzi în foarte multe forme. Cel mai bun mod de a le exploata este să includem mai des frunze de dafin în mâncărurile zilnice. Dafinul este folosit cu precădere în dieta mediteraneană. Ajută în principal în controlul:
— Bolilor cardiovasculare
– Tensiunii arteriale
– Colesterolului
– Diabetului
– Ulcerului gastric
– Bolilor degenerative
– Alzheimer, Parkinson
2. Inhalații cu ulei de dafin
Terapeuții aromaterapiei utilizează uleiul esențial de frunze de dafin pentru:
— Calmarea sistemului nervos
– Sporirea funcțiilor vitale ale corpului
– Îmbunătățirea clarității mentale
– Creșterea stării de spirit
– Alungarea depresiei
Uleiul esențial derivat din frunzele de dafin este de asemenea util în terapia respiratorie, datorită efectului expectorant. Inhalațiile cu vaporii uleiului de dafin atenuează probleme respiratorii și poate reduce simptomele gripei, răcelii, bronșitei și sinuzitei.
3. Masajul cu ulei de dafin
Uleiul esențial de dafin, dar și soluțiile de ulei de dafin diluate cu ulei de măsline sau ulei de argan au un efect calmant natural, și sunt eficiente în:
– Artrită
– Spasme musculare, oboseală musculară
– Vindecare rănilor
– Tratarea infecțiilor cutanate
4. Dafinul în îngrijirea pielii
Săpunul cu dafin acționează ca un hidratant natural. Acesta curăță pielea în profunzime și tratează o varietate de afecțiuni ale pielii. Primul săpun fabricat vreodată de mâna omului a fost cel pe bază de ulei de dafin, acum 2.500 de ani în urmă. Astfel de săpunuri sunt ușor de găsit astăzi la farmaciile naturiste, și pot fi folosite pentru:
— Pete de bătrânețe
– Acnee, acnee rozacee
– Piele uscată și deteriorată
– Eczeme
– Psoriazis
– Îmbătrânirea prematură a pielii
– Infecții fungice
– Piciorul de atlet
– Mâncărimi, erupții roșii ale pielii
– Herpesul scalpului