Cum să eviți umflarea picioarelor din cauza căldurii

Cum să eviți umflarea picioarelor din cauza căldurii. Dacă simțiți că vi se umflă picioarele în timpul sezonului cald de vară, nu sunteți singuri. Acesta este un simptom foarte comun, mai ales în rândul femeilor și fetelor.

Umflarea picioarelor și a mâinilor poate fi cauzată de o serie de factori de sănătate, dar și de factori externi care afectează organismul. Senzația de membre grele care par să ia foc în orice moment nu este deloc plăcută. Această afecțiune poate deveni o pacoste și un obstacol în viața de zi cu zi, făcându-vă să vă simțiți constant obosiți.

Există mai multe motive pentru care temperaturile extreme vă afectează atât de mult picioarele și le fac să se umfle constant. În acest articol, vă spunem de ce apare această problemă și cum o puteți evita.

Cum ne afectează temperaturile ridicate

Creșterea temperaturilor și debutul verii înseamnă încălțăminte mai lejeră, cu glezne și picioare mai expuse. Deși pentru mulți oameni această perioadă este foarte plăcută tocmai datorită acestui fapt, expunerea la căldură poate face ca organismul tău să se îngrașe.

Acest fenomen nu este altceva decât o reacție normală a organismului, cu excepția cazului în care suferiți de alte boli.

Atunci când corpul simte prea multă căldură pentru o perioadă lungă de timp, venele se dilată, permițând fluidelor sale să treacă în cantități mari. Dilatarea acestor vene are loc ca un proces natural prin care organismul încearcă să își regleze temperatura internă.

Datorită gravitației, sângele curge foarte repede și este direcționat în cantități mari către zona picioarelor. Acest lucru duce la o problemă pentru restul corpului, unde în afară de picioarele grele, inima nu primește suficient sânge. Astfel, această reacție de auto-răcire duce la umflarea și îngreunarea picioarelor din cauza acumulării de sânge în partea inferioară.

Ce agravează picioarele umflate?

Umflarea gleznelor și a picioarelor poate fi cauzată sau agravată de o serie de motive diferite. Lista de mai jos le enumeră pe cele mai importante de evitat.

Sarea

Cantitatea excesivă de sare din alimente și consumul zilnic al acesteia duc la acumularea de lichide și apă în exces în organism.

Statul jos/în picioare

Statul pe scaun sau în picioare pentru perioade lungi de timp poate, de asemenea, să adune toate fluidele din organism. Datorită forței de gravitație, statul în picioare într-o singură poziție le poate determina să se adune într-un singur punct, adică în picioare, provocând umflături.

Vârsta

Vârsta este ceva ce nu poate fi evitat, dar pe măsură ce avansați, încercați să fiți atenți la stilul de viață. Motivele pentru care această problemă crește odată cu vârsta este legată de scăderea cantității de sânge pe care inima o pompează. Astfel, cea mai mare parte a sângelui și a altor lichide corporale se colectează în picioare.

Cum să eviți umflarea picioarelor

Dacă umflarea picioarelor apare doar în perioadele fierbinți de vară și nu din cauza altor boli, există mai multe modalități de a scăpa de ea.

Evitați căldura

Desigur, prima regulă în acest caz este să evitați șederea prelungită în locuri fierbinți. Încercați să vă mențineți corpul cât mai răcoros posibil. Pentru a face acest lucru, asigurați-vă că nu petreceți prea mult timp în lumina directă a soarelui.

De asemenea, evitați să mergeți sau să ieșiți afară în timpul orelor în care termometrul indică temperaturi foarte ridicate. În timpul sezonului estival, purtați întotdeauna cu dumneavoastră o sticlă cu apă rece pentru a vă răcori corpul și articulațiile.

Evitați băile lungi și dușurile în apă fierbinte, folosiți în schimb apă călduță. După ce faceți duș, asigurați-vă că vă spălați picioarele cu apă rece înainte de a ieși.

Ridicați picioarele

Dacă aveți picioarele și gleznele umflate, unul dintre lucrurile pe care ar trebui să le faceți pentru a îmbunătăți circulația este tocmai acesta. Atracția gravitației agravează umflarea picioarelor și oboseala, așa că încercați să vă mențineți picioarele ridicate. Le puteți așeza pe un scaun sau pe o pernă, astfel încât sângele să circule mai bine.

Medicii recomandă să faci acest lucru de 3-4 ori pe zi timp de 30 de minute dacă suferi de această problemă.

Nu stați pe loc

Este important să nu stați în picioare sau jos tot timpul. Organismul are nevoie de o anumită activitate pentru a funcționa corect. Prin urmare, în zilele în care ați stat mult în picioare, încercați să vă odihniți. În timp ce în zilele în care ați stat mult pe scaun sau culcat, încercați să mergeți, chiar și prin casă.

De asemenea, nu este recomandat să stați cu picioarele încrucișate, deoarece acest lucru dăunează bunei circulații a sângelui.

Hidratați-vă

Apa este, fără îndoială, una dintre cele mai bune soluții pentru orice problemă de sănătate. Este un foarte bun ajutor în eliminarea toxinelor, a excesului de lichide și a excesului de sare. Apa va regla, de asemenea, temperatura internă a corpului dumneavoastră, permițând o bună circulație. Încercați să consumați aproximativ 8 pahare de apă pe zi.

Sursă