9 obiceiuri zilnice care îți afectează sănătatea. Iată la ce perioade te expui fără să știi
Mute dintre activitățile noastre zilnice pot prezenta un pericol pentru sănătatea noastră.
Tu le știai?
Aproximativ 40% din imprimantele laser eliberează în aerul din aproprierea lor particule care, odată inhalate și ajunse în plămâni, au același efect dăunător ca fumul de țigară.
O expunere îndelungată la aceste particule poate provoca boli care sunt mai degrabă specifice minerilor. Persoanele cele mai expuse sunt cele care lucrează în centre mari de printare și copiere.
Zahărul rafinat, precum și îndulcitorii artificiali stimulează producerea de enzime, iar studiile au arătat că adepții alimentelor îndulcite artificial au o tendință de îngrășare mult mai mare decât cei care consumă zahăr.
Lumina aprinsă pe timpul nopții reduce eliberarea de hormoni specifici somnului. Odihna redusă a creierului provoacă depresie și probele cu greutatea, iar nivelul din corp al melatoninei scade substanțial .
Multe femei au impresia că dacă dorm cu sutienul, formele lor sunt mai frumoase. Adică merg pe principul estetic. În realitate, corpul se simte strâmtorat, neputând să respire cum trebuie, acest lucru având efecte negative asupra imunității și a calității somnului.
Mâncarea formează un acid care înmoaie smalțul dinților, iar spălarea imediată face mai mult rău decât bine. Recomandarea medicilor este să aștepți cel puțin 15-30 minute după ce ai mâncat înainte de a te spăla pe dinți.
Glaucomul se caracterizată printr-o creștere a presiunii intraoculare, iar studiile arată că o cravată strânsă poate crește această presiune care afectează nervul capului optic și care duce la deprecierea câmpului vizual ( și poate evolua spre orbire ).
O parte dintre oameni, au menționat în fișa postului, o ținută elegantă ( office ) obligatorie, iar peste 80% dintre aceștia se plâng de faptul că este inconfortabilă.
În interiorul mașinii de spălat se ascund multe bacterii dăunătoare, 10% dintre acestea reprezentând E-coli, iar peste 60% bacterii din materia fecală.
Este recomandată spălarea la temperaturi cât mai înalte, pentru că bacteriile să nu se transfere pe hainele tale.
Consecințele purtării blugilor strâmți sunt picioarele amorțite, piele sensibilă la atingere, durere, sensibilitatea la căldură și chiar atrofierea țesuturilor.
Studiile arată că oamenii care au o activitate de birou și fac toate lucrurile stând pe scaun prezintă un risc mult mai ridicat de a face cancer sau boli ale inimii, în comparație cu aceia care stau mai mult în picioare.