Vegetarienii au mai multe șanse să aibă un atac vascular cerebral

”Devoratorii de plante” nu au nivelul ”lipidelor protectoare” îndeajuns de mari. Experții spun că această carență în  ”lipide protectoare”, combinată cu lipsa vitaminei B12, devine un ”cocteil” potrivit pentru atacurile vasculare cerebrale.

Doctorul de la Universitatea Cambridge, medicul Tammy Tong, susține că: ”Acest lucru sugerează că o dietă stil vegetarian nu este benefică pentru toată lumea”. Nutriționiștii susțin că, dacă populația continuă să se ”convertească” la veganism, următoarea generație de copii va avea de suferit.

Feții ce vor urma să fie născuți vor avea niveluri de IQ  mai scăzute din cauza alimentației incomplete (n.r. care nu conține nutrienții necesari) a femeilor gravide. Pe de altă parte, vegetarienii au riscuri mai mici de a face boli coronariariene, care, în timp, duc la infarct miocardic. Și asta pentru că, vegetarienii au cu 22% șanse mai scăzute de a suferi de o boală a inimii. Deci iubitorii de carne au riscuri mai mari de a dezvolta boli ale inimii, presiune a sângelui mai ridicată, colesterol mărit și diabet de tip 2. 

Studii anterioare au arătat că vegetarienii sunt, în general, mai slabi decât cei care înfulecă pe nemestecate o friptură suculentă. De asemenea, experții au descoperit că cei care au eliminat carnea din meniu au un risc mult mai scăzut de a face cancer. Specialiștii de la ”Academia Americană de Nutriție și Diete” au declarat: ”Dacă dieta vegetariană este planificată inteligent, ea este foarte sănătoasă. Atunci când e adecvată din punct de vedere nutrițional, ea poate fi folosită atât pentru prevenție, cât și pentru tratamentele anumitor boli”. Mai multe detalii pe Click.ro