Cum să alegi și să păstrezi Corect CARNEA

Mirosul este cel mai important criteriu care te ajuta sa alegi carne proaspata. Nu te sfii sa ii ceri vanzatorului sa mirosi carnea inainte de a o ambala. Carnea proaspat taiata trebuie sa aiba o culoare rosiatica, sa straluceasca si sa miroasa a crud, nu a sange si nici a alimente alterate.

Freeste-te de carnea care are grasime ingalbenita pe margine, chiar daca a fost corect refrigerata, grasimea ingalbenita este un indiciu evident ca a fost taiata de mai multe zile.

Uita-te cu atentie si in tavile in care este tinuta carnea, daca s-a scurs prea mult sange, carnea nu a fost mentinuta in conditii propice.

Pe timp indelungat, carnea trebuie congelata, fara sa fie spalata sau data cu sare inainte. Poate fi invelita in hartie cerata sau folie alimentara din platic si pastrata la congelator in medie de trei luni, desi este recomandat sa cumperi cantitati mici si sa o consume mult mai repede. In cazul in care nu vrei sa o cogelegi si vrei sa o gatesti a doua zi, carnea proaspata se da cu sare si se inveleste in hartie cerata, apoi se pastreaza in locul cel mai rece din frigider. La fel de buna este si zeama de lamaie, daca vrei sa pastrezi carnea doar cateva ore sau o zi inainte de a o prepara. Pentru perioade mai lungi, de 3 sau 4 zile, carnea trebuie usor prajita pe ambele parti, sarata si pusa in borcan in frigider.