8 Probleme gospodărești care pot fi rezolvate cu cretă

1 – Îndepărtați petele de pe haine

Grăsimile din alimente precum slănină, cartofi prăjiți, pizza și hamburgeri, atunci când cad pe haine, sunt greu de îndepărtat. Cu toate acestea, creta vă poate ajuta cu această sarcină. În loc să spălați manual pata de mai multe ori și să puneți rufele în mașina de spălat, încercați să o frecați cu o bucată de cretă și așteptați 10 minute. Acest lucru va înmuia foarte mult pata.

2 – Evitați mucegaiul în dulapuri și spuneți adio mirosurilor rele

Deoarece este extrem de poros, creta este capabilă să absoarbă mucegaiul și mirosurile neplăcute. Luați niște cretă și puneți-o în garderoba dvs. sau în orice alt loc care se mucegăiește în casa dvs. și spuneți la revedere de la toate problemele voastre.

Protejați-vă casa de furnici

Furnicile se tem foarte mult de cretă și dacă aveți o problemă cu furnicile în casa dvs., puteți salva repelenții trasând linii cu cretă. Desenați linii de cretă pe ușă, ferestre și în orice alt loc în care credeți că ar putea apărea furnici și vor dispărea în curând.

Păstrați-vă hainele curate și fără a vă murdări

Hainele tind să devină murdare în timp, chiar dacă sunt întotdeauna spălate bine. Soluția este să le frecați cu cretă înainte de spălare. Creta ajută la menținerea strălucirii hainelor albe și la eliminarea galbenului nedorit. Același lucru poate fi aplicat pentru a curăța cu ușurință murdăria care se acumulează în jurul gulerelor cămășii. Dacă petele sunt foarte rele în jurul gulerului, frecați puțină cretă, lăsați-l să aibă efect timp de 10 minute și apoi spălați-l.

Păstrați-vă ustensilele strălucitoare și împiedicați întunecarea bijuteriilor

Lingurile și ustensilele de argint tind să-și piardă luciul în timp. Pentru a evita acest lucru, puneți puțină cretă în același sertar în care păstrați tacâmurile. Puteți folosi creta pentru a preveni întunecarea bijuteriilor. Pur și simplu păstrați o bucată de cretă în cutia de bijuterii și acest lucru va preveni rumenirea.

Preveniți ca instrumentele să nu se ruginească

Păstrați câteva bucăți de cretă în cutia de instrumente și lăsați-le să absoarbă toată umezeala din aer. Când utilizați o șurubelniță, luați creta și frecați-o pe vârful instrumentului. Acest lucru vă va ajuta să deșurubați sau să înșurubați mai repede și să împiedicați șurubelnița să alunece.

Corectați rapid petele de pe pereți

În loc să vă revopsiți pereții, luați o bucată de cretă care se potrivește cu culoarea pereților și frecați-o pe pete. De asemenea, puteți aplica cretă pe mici fisuri și zgârieturi de pe perete și să le faceți să dispară.

Păstrați-vă unghiile sănătoase și curate

Creta poate fi folosită pentru curățarea unghiilor. Face ca unghiile să pară strălucitoare .

Sursa