8 motive pentru a consuma ceapa rosie si in acelasi timp, inima și celulele canceroase iti vor mulțumi

1) Îmbunătățește sănătatea inimii.

Ceapa roșie conține flavonoizi care ajută la promovarea sănătății inimii. Compușii de sulf din acesta reduc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Tiosulfinatele din el acționează ca diluanți naturali ai sângelui, ceea ce ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral.

2) Stimulează sistemul imunitar.

Ceapa roșie conține substanțe nutritive care promovează sănătatea și un sistem imunitar mai puternic.

Alicina este un compus antioxidant care este eficient în uciderea agenților patogeni care cauzează slăbirea sistemului imunitar. Combate ciupercile, bacteriile și virușii.

3) Are proprietăți detoxifiante.

Leguma  poate stimula detoxifierea corpului. Motivul constă în antioxidanții găsiți în ceapa roșie.

Ele ajută la creșterea activității a doi compuși puternici, glutation și superoxid dismutază, care ajută la eliminarea toxinelor din organism.

4) Previne ulcerul.

Consumul de ceapă poate preveni ulcerul gastric prin eliminarea radicalilor liberi și prevenirea creșterii Heliobacter pylor (H-pylori), un ulcer.

5) Îmbunătățește sănătatea bucală.

Ceapa este adesea folosită pentru a preveni cariile dentare și infecțiile gurii. Proprietățile sale naturale antibacteriene vor ucide orice germeni din gură și gât.

6) Ajută la scăderea flegmei.

Ceapa crudă se amestecă cu miere și zahăr brun și se lasă peste noapte pentru a forma un sirop puternic. După 24 de ore, îndepărtați ceapa și aveți un sirop de tuse puternic, care va ajuta la reducerea flegmei.

7) Oprește sângerarea.

Tăiați o bucată de ceapă crudă și așezați-o direct sub nas – mirosul înțepător din ceapă vă vor ajuta să vă îngroșați sângele. Și astfel, sângerarea se va opri.

8) Elimină dopul din ureche.

Se întâmplă că sulful se întărească  în ureche – acest lucru este neplăcut și trebuie să consultați un medic pentru a scoate dopul format. Puteți rezolva problema cu ajutorul cepei roșii: se amestecă 4: 1 cu alcool (vodcă), iar 2 picături sunt instilate în ureche de 2 ori pe zi.

Sursa