8 lucruri pe care ar trebui sa stii despre ananas.

Ananasul este un pachet de nutrienti benefici organismului, care ne protejeaza impotriva multor boli. Contine o mare cantitate de vitamine A si C, fibre, fosfor, potasiu si calciu. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa consumi mai des ananas:

Protectie puternica impotriva cancerului
Ananasul este incarcat cu antioxidanti care distrug radicalii liberi si previne deteriorarea celulelor. O ceasca de ananas proaspat contine 70 de miligrame de vitamina C si 95 de miligrame de vitamina A, furnizand doza zilnica de vitamina C si aproximativ 1/5 din doza zilnica de vitamina A. Acestea ofera o protectie puternica impotriva bolilor severe, inclusiv ateroscleroza, boli de inima, artrita, si diferite tipuri de cancer.

Trateaza inflamatiile si infectiile
Ananasul este incarcat cu vitamina C si bromelaina. Aceasta enzima descompune proteinele si ofera o protectie puternica impotriva infectiilor bacteriene. Mananca mai mult ananas pentru ameliorarea simptomelor de raceala si tuse.

Oase puternice
Acest fruct uimitor are un continut ridicat de mangan, important pentru structura oaselor si tesutul conjunctiv. Un pahar de suc de ananas acopera aproximativ 73% din doza zilnica de mangan. Daca ai un risc crescut de oase fragile, consuma cat mai des ananas.


Protejeaza ochii
Ananasul contine betacaroten, un antioxidant important pentru vederea ta. Potrivit unor studii, acest fruc reduce cu 35% riscul afectiunilor oculare, cum ar fi degenerescenta maculara a retinei.

Intareste inima
Ananasul reduce colesterolul rau, intareste muschiului inimii si reduce riscul de boli de inima.

Digestie mai buna
Ananas contine bromelaina, vitamina C si fibre, importante pentru buna functionare a tractului digestiv. Bromelaina favorizeaza digestia si impiedica balonarea. Ea se regaseste doar in ananasul proaspat, care trebuie consumat, de preferinta, dupa o masa copioasa.Reduce tensiunea arteriala
Mananca mai multe ananas daca suferi de hipertensiune arteriala. Acest fruct este bogat in potasiu si sodiu, minerale care regleaza tensiunea arteriala.

Imbunatateste functionarea creierului
Ananasul este o excelenta sursa de zaharuri naturale, care asigura glucoza esentiala pentru corpul tau. Acesta imbunatateste functionarea creierului si creste puterea de concentrare

Tratament pentru acnee
Datorita continutului mare de vitamina C, ananasul te ajuta sa elimini petele cutanate. Aceasta stimuleaza productia de colagen si trateaza acneea. De asemenea, reduce roseata si creste elasticitatea pielii.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/