7 remedii casnice pentru îndepărtarea acidului uric. Veți preveni imediat durerile articulare

Guta nu este altceva decât o boală metabolică. Aceasta este momentul în care avem un metabolism defect al acidului uric care determină inflamarea articulațiilor noastre. Ce remediu casnic va elimina acidul uric?

Problema apare mai ales la oasele mai mici, cum ar fi picioarele.

Dacă se întâmplă acest lucru, desigur, ne așteaptă durerea, umflarea și rigiditatea neplăcută.

De ce se întâmplă asta? Ei bine, acidul uric, care suprasolicită corpul, este de vină pentru toate . Cu guta, există adesea un nivel crescut de acid uric în sânge.

Și aici ne expunem rinichii la muncă sporită

Dacă nu reușim să eliminăm acidul uric, are loc cristalizarea și, odată cu aceasta, se depun în jurul articulațiilor. Acestea cauzează artrită.

Consumați lista lucrurilor pe care le puteți face pentru a scăpa de acidul uric!

  1. Dietă sănătoasă!

Mănâncă o mulțime de legume și fructe colorate. Amintiți-vă, de asemenea, despre carne slabă, fructe de mare și cereale neprelucrate. Asigurați-vă că eliminați alimentele procesate și alimentele bogate în grăsimi saturate.

Mănâncă la fiecare 2-3ore, nu depăși 5 mese pe zi. După o săptămână vei simți schimbări în starea ta de bine. Persoanele care suferă de gută nu ar trebui să mănânce cu 4 ore înainte de culcare. Uită de alcool!

2. Bea multă apă

Acest lucru vă menține hidratat, ceea ce vă va ajuta să eliminați toxinele din corpul dumneavoastră. Persoanele care suferă de gută ar trebui să bea 2-3 litri de apă. O hidratare adecvată vă va ajuta să vă protejați rinichii de efectele dăunătoare ale bolii.

3. Bicarbonat de sodiu – scade nivelurile de acid uric din organism

O băutură cu bircabonat de sodiu este unul dintre remediile naturale pentru gută. Se compune din apă, suc de lămâie și bicarbonat de sodiu. Datorită reacției sale alcaline, ajută la scăderea pH-ului corpului. Cel mai bine este să îl consumați înainte de culcare. Efectul său poate fi văzut în câteva zile.

4. Apă cu lămâie

Nu uitați să beți această apă în fiecare dimineață pe stomacul gol. Strângeți o jumătate de lămâie în 200 ml de apă caldă. Acest truc este folosit și de sportivii care beau apă cu lămâie pentru a acidifica corpul după exerciții fizice intense.

5. Oțet de mere – remediu pentru guta

Acidul malic va ajuta efectiv la combaterea acidului uric și, în plus, îl va elimina din corp! Adăugați o linguriță de oțet la 200 ml de apă și beți-o în fiecare zi cu jumătate de oră înainte de masă. Acesta crește alcalinitatea corpului.

6. Condimentele care ajută să scapi de acidul uric

Multe condimente pot ajuta la eliminarea acizilor din corpul dumneavoastră. Merită să adăugați în dieta voastră.

  • tarhon – un efect antiinflamator puternic,
  • curcuma – ajută la ameliorarea rigidității musculare, are și proprietăți antiinflamatorii și analgezice,
  • ghimbir – ajută la îmbunătățirea metabolismului,

7. Ananasul ar trebui să apară mai ales în dieta ta

Aici veți găsi bromelaină, o enzimă care descompune proteinele. De asemenea, conține vitamina C și antioxidanți. În 1995, au fost examinate efectele ananasului asupra a 59 de persoane. Aceștia au fost suplimentați cu bromelină după operație. S-a observat o reducere semnificativă a umflării, durerii și a sensibilității. Bromelina a îndepărtat excesul de lichid din zona afectării mușchilor și articulațiilor.

8. Semințe de in

Sămânța este bogată în vitamina E și acid Omega-3. Are proprietăți antiinflamatorii datorită cărora îngrijește articulațiile noastre.

Sursa