6 Combinații de alimente pe care le facem des și care sunt de fapt groaznice pentru sănătatea noastră

S-ar putea să fii surprins să afli că există câteva tipuri de combinații de alimente pe care ar trebui să le eviți. Combinarea anumitor alimente vă poate afecta negativ sistemul digestiv și poate chiar să vă îmbolnăvească.

Mulți oameni iau micul dejun din mers, mai ales când au avut o dimineață agitată și întârzie la serviciu. Un sandviș la micul dejun și o ceașcă de cafea par a fi alegerea perfectă pentru micul dejun. Problema este că carbohidrații simpli din pâine împiedică digerarea corectă a calciului din brânză. Adăugarea de cafea instant la amestec ajunge să ofere beneficii zero atunci când vine vorba de sănătatea inimii.

Sfat: Dacă vă place să mâncați un sandviș bun la micul dejun, încercați să beți în loc de cafea un ceai verde.

Roșiile și castraveții sunt o combinație des folosită pentru o salată sănătoasă și răcoritoare. Dar adăugarea acestor două ingrediente împreună poate perturba de fapt căile biochimice ale corpului tău. Amestecul poate provoca calcinare și umflare, iar vitaminele pe care le conțin alimentele nu vor fi digerate corespunzător.

Sfat: Mănâncă aceste alimente separat, nu împreună!

O friptură și cartofi prăjiți ar putea suna ca o masă delicioasă. Din păcate, nu este cea mai sănătoasă combinație. Amidonul din cartofi are nevoie de fluide digestive alcalotice, în timp ce proteinele din carne au nevoie de fluide digestive acide. Când le mâncați împreună, alimentele pot ajunge să provoace arsuri la stomac, gaze și alte probleme digestive.

Sfat: Nu mâncați carne și cartofi prăjiți.

Glandele salivare produc atât ptialină, cât și amilază. Aceste substanțe ajută la transformarea carbohidraților cu amidon, cum ar fi pastele, în zaharuri simple. Atunci când zaharurile simple sunt amestecate cu carne, ele pot ajunge să creeze un amestec chimic periculos care poate duce la diabet.

Sfat: Mănâncă paste ca un fel de mâncare separat. Adăugați ierburi și legume pentru a le oferi mai multă aromă și textura.

Fructele acre precum ananasul fac ca sistemul digestiv să funcționeze puțin mai lent. Ananasul conține, de asemenea, bromelaină, un complex enzimatic care poate provoca probleme de sănătate atunci când este combinat cu produse lactate.

Sfat: Dacă adăugați fructe în iaurt, încercați caise sau prune în loc de ananas. Sau, săriți peste fructe și adăugați ovăz sau miere.

Unii nutriționiști consideră că fructele ar trebui consumate separat de alte alimente. Fructele dulci care conțin mult zahăr natural pot rămâne în interiorul corpului pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru poate determina încetinirea sistemului digestiv, mai ales când le combinați cu lapte.

Sfat: Mănâncă o banană separat ca gustare, în loc de masă.

Sursă