5 sfaturi pentru o recoltă bogată de roșii. Ține bolile și dăunătorii la distanță cu aceste trucuri

Mulți oameni visează la o grădină frumoasă și sănătoasă. Pentru ca acest vis să devină realitate, trebuie să plantați cu grijă. Iată câteva sfaturi naturale care vă vor ajuta să aveți grădina perfectă.

1 Acid boric

Foarte bun pentru roșii, castraveți, dovleci și vinete. Promovează înflorirea și ajută plantele. Se amestecă 2g de acid boric în jumătate de l de apă fiartă. Se amestecă cu 10 l de apă călduță și se udă plantele cu această soluție.

2 Vitamina B și glucoză

Din aceste 2 ingrediente se poate prepara soluția perfectă pentru hrănirea plantelor, atât a celor în solar cât și a celor de afară. La 5 l de apă se adaugă 5 ml de glucoză și 1 ml de vitamina B1. Se udă plantele o dată la câteva zile cu această soluție.

3 Săpun

Cel mai bine este ca primăvara să spălăm plantele și pomii cu acest amestec pentru a ține infecțiile și ciupercile la distanță. Se amestecă 50 ml de săpun la 5 l de apă. Se stropesc frunzele, mai ales acolo unde sunt dăunători.

4 Iod

Înainte de înflorire se udă plantele cu acest amestec. Se dizolvă 5-10 picături de iod în 10 l de apă, stimulează creșterea fructelor și protejează plantele de dăunători.

5 Bicarbonat de sodiu

Recomandat împotriva mucegaiului și a prevenirii ciupercilor. Se dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu, o lingură de detergent de vase și 4 l de apă. Se amestecă bine și se stropesc plantele.

Sursa