4 motive pentru care nu trebuie să arunci cojile de ouă

Mai jos veţi descoperi câteva metode prin care cojile de ouă vă pot fi de mare ajutor. Salvându-le pentru o utilizare ulterioară, vom putea ajuta micile noastre culturi din grădină.

Nu mai este mult şi tot mai mulţi oameni îşi vor petrece timpul în grădină. Drept urmare am decis să vă aducem în atenţie 4 motive pentru care ar trebui să daţi o şansă cojilor de ouă. Folosind aceste sfaturi, grădina dvs. va înflori în cel mai scurt timp. Mai mult decât atât, niciunul dintre ele nu este greu de pus în practică.

1. Nutrienți pentru sol

Graţie faptului că sunt biodegradabile în contact cu solul, acestea pot furniza rapid substanţe nutritive. Printre altele, cojile conţin calciu şi alte minerale valoroase. Dacă aveţi suficiente coji de ouă, vă puteţi îmbogăţi cu adevărat solul.

2. Drenaj

Săpaţi mici gropiţe şi plasaţi cojile de ou sub plantele dvs. Acest lucru poate ajuta la creşterea capacităţii de drenaj şi a circulaţiei aerului în sol. Este o modalitate foarte simplă de a ajuta plantele să rămână sănătoase. Doar amintiţi-vă că va trebui să înlocuiţi cojile de ouă după ce se degradează.

3. Roșiile

Roşiile, vinetele şi ardeii pot suferi de pe urma deficienţei de calciu atunci când cresc, ceea ce le poate face să putrezească. Un mod de a evita acest lucru este de a îngropa cojile de ouă în sol. După cum s-a menţionat anterior, calciul pe care îl conţin poate fi absorbit de sol şi apoi utilizat de plante.

4. Îndepărtarea melcilor și a viermilor

Un truc clasic pentru grădină este acela de a împrăştia coji de ou mărunţite în jurul plantelor, florilor şi culturilor. Aparent, cojile sunt bune pentru îndepărtarea melcilor şi viermilor, pentru că acestora nu le place să treacă peste ele. Totul fără pesticide!