3 Ierburi care reduc stresul și anxietatea
Putem face meditatie si respiratie yoga cat ne dorim, dar sa recunoastem, acum sau mai tarziu stresul si anxietatea sunt pe cale sa detina controlul.
Eu sunt fan al rutei holistice: folosind stresul ca pe profesorul tau, invata sa ii dai drumul, sa iti imbunatatesti exercitiile, nutritia si un somn odihnitor pentru a putea porni motorul tau. Exista anumite momente cand chiar si cel mai luminat dintre noi are nevoie de un mic ajutor.
Secretul il detin ierburile.
Un sfat: Poti folosi intotdeauna planta uscata sau tinctura peste un supliment. E bine sa achizitionati plantele de la o ferma locala sau sau de la unele companii de calitate.
Aici sunt trei plante medicinale pentru stres si anxietate care te-ar putea surprinde.
1. Verbena (albastru vervain)
Poate nu stiti ce tratament puternic ofera aceasta planta, dar anticii stiau cu siguranta. A fost o planta preferata de multe civilizatii, inclusiv Imperiul Roman, Celtic si Americanii Nativi. Verbena are numeroase actiuni, inclusiv curatarea ficatului, reducerea dorintei de zahar, relaxeaza muschii, echilibreaza hormonii feminini si duce la calmarea sistemului nervos. Aceasta planta trebuie folosita de cei tensionati, tipul perfectionist care isi cara tensiunea pe umeri si gat. Aceasta planta va poate ajuta sa scapati de tensiune, stres si dureri ale gatului, obtinand o revigorarea a capului.
2. Vindecea (betonica officinalis)
O alta planta antica pe care multi nu o mai folosesc este vindecea, planta care amelioreaza durerea de cap. Atunci cand prea multa energie iti circula prin cap, vindecea te ajuta sa te linistesti si face ca durerea sa dispara. Este buna pentru nervozitate, anxietate, isterie. Aceasta planta te ajuta sa nu te mai preocupe gandurile si sa poti avea parte de actiune in loc sa fi preocupat toata ziua de gandurile tale.
3. Ulm (Ulmus fulva)
Coaja interioara a ulmului a fost planta medicinala favorita a nativilor americani. Bogata in substante nutritive, cum ar fi calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, seleniu, zinc si vitaminele B1, B2, B3 si C, ulmul putand da un impuls real functionarii sistemului nervos. Valoarea sa reala este prezenta mucilagiului in scoarta, care calmeaza toto muschii, inclusiv la nivelul tractului digestiv. Daca esti unul dintre cei care tin stresul in stomac, atunci ulmul te poate invata cum sa il eliberezi si sa te poti intoarce la activitatea ta.