27 de leacuri băbești pentru dureri de cap, arsuri, înțepături de insecte, stări de rău și multe altele

Leacuri băbești pentru dureri de cap, arsuri, înțepături de insecte, stări de rău – aceste plante oferă o amelioarare rapidă.

Nu trebuie să ne repezim la pastile. De multe ori, natura ne oferă tot ce are mai bun din grădină, legume, fructe, plante – ajunge să știți cum să le combinați.

Vă vom arăta care sunt plantele doctorie și cum se amestecă medicamentele vegetale.

Pătrunjel

Mirosul gurii se îndepărtează mestecând, de câteva ori pe zi, pătrunjel proaspăt ( alternative: semințe de mărar, feniculi sau anason ). Tenul gras îl tratați cu infuzie de pătrunjel. Opăriți o legătură de pătrunjel cu apă fiartă și după o oră vă spălați fața, eventual repetați operațiunea.

Ceapa

Înțepăturile de insecte se dezinfectează cu suc de ceapă sau de iedera zdrobită. Băuturile se acoperă câteva nopți la rând cu felii de ceapă și suc de lămâie ( plasture ). Dureri de urechi – opăriți 5 min, un cub de ceapă și puneți-l ca o compresă pe ureche.

Lămâie

Dureri de cap se alungă cu un espresso si câteva picături de suc de lămâie. Edemele – se tratează cu o mască din 2 lingurițe de cremă de brânză, lămâie și miere. Părul gras devine mai uscat folosind șampon amestecat cu 20-30 picături de ulei de ceai. Clătiți cu zeama de lămâie diluată.

Cele mai frecvente 5 leacuri băbești contra răcelii și gripei.

Ceaiul trebuie băut cald, nu fierbinte.

Mierea și lămâia sunt remediile cel mai des folosite de fiecare dintre noi atunci când răceală sau gripa nu încearcă. Nu puțini își tratează durerile de cap sau de gât cu felii de cartofi sau foi de varză.

Ca să evite vizita la medic, oamenii au găsit leacuri și pentru scăderea febrei.

Ceai cu lămâie îndulcit cu miere.

Lămâia este cunoscută pentru faptul că ajută la tratarea rapidă a răcelii sau a gripei, datorită conținutului sau foarte bogat în vitamina C. Medicii spun că această vitamină luptă cu orice fel de infecții, deoarece ajută cu orice fel de infecții, deoarece ajută la întărirea sistemului de apărare al organismului. „ Vitamina C este necesară sistemului imunitar, prevenind răceala și gripa.

Organismul nostru nu poate face rezerve de vitamina C, de aceea se impune un aport zilnic cât mai subtanțial mai des în această perioadă a anului, explica dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist. Foarte bogate în vitamina C sunt citricele, dar și kiwi, varza, broccoli, ardeiul gras, spanacul sau roșiile.

Mierea de albine are o acțiune antibacteriană și este un calmant excelent pentru gât, atunci când sunteți răgușit sau aveți dureri. Fie că vă turnați 1-2 lingurințe de miere pe gât sau vă îndulciți ceaiul cu ea, acest „balsam” vă „limpezește” vocea.

Limonada sau ceaiul cu lămâie și miere le puteți bea nu numai atunci când prezentați stări febrile, dar și în perioadele solicitante.

Varza

Foile de varză aplicate în jurul gâtului ajută la ameliorarea durerilor apărute în laringite. Explicația este simplă – varza este recunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii, mai spune medicul Bilic.

Varza sau orice derivat al ei, precum varza de Bruxelles, conopida, broccoli sau salata verde, accelerează eliminarea toxinelor din organism și ne protejează țesuturile de agresiunea frigului.

Pentru aplicațiile locale, sunt necesare 2-3 frunze de varză albă care se înmoaie în apa clocotită sau se ung cu puțin ulei, se pun în jurul gâtului și se acoperă cu un prosop. Se lasă acolo câteva ore.

Nuci

Ceaiul din coji de nuci calmează tusea. Pentru prepararea ceaiului, se folosește o cantitate de coji de nuci egala celei pe care o cuprindem într-o mână. Se adaugă doua căni de apă și se lasă să fiarbă 3-5 minute. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, și neîndulcit.

Medicii atrag atenția ca obiceiul de a consuma ceai fierbinte atunci când suntem răciți este foarte dăunător, deoarece lichidul nu usucă mucoasa și poate produce arsuri la nivelul ei, iar aceste microleziuni favorizează apariția bacteriilor în gât.

Cartofi

Feliile de cartofi aplicate pe frunte alungă durerile de cap. Pentru tratarea migrenelor, este nevoie de 2-3 felii de cartofi cruzi, care se aplică pe frunte și se leagă cu o eșarfă. Atunci când durerile decap nu cedează, se poate bea suc cald de cartofi.

Cartoful crud se dă pe răzătoare, se stoarce și din sucul rezultat se bea un sfert de pahar de trei ori pe zi.

Cartoful conține provitamina A, vitamina K – acțiune antihemoragică și antianemică, sulf – element care combate excesul de seboree. De asemenea, cartoful constituie și o sursă bună de vitamina C, cunoscută sub denumirea de acid ascorbic.

Oțet

Sosetele îmbinate ân oțet sau alcool medicinal ajută la scăderea febrei, atunci când aveți gripă. Ele trebuie manținute pe picioare timp de 20 de minute și la fiecare jumătate de oră se reîmprospătează până când temperatura începe să coboare. Se poate utiliza oțet de vin sau din miere.

Sursa