16 utilizări ale apei cu sare care nu sunt atât de cunoscute

1.Accelerează vindecarea rănilor

Se amestecă apă cu sare și se aplică pe răni cu ajutorul unei bile de bumbac, nu va servi doar pentru a se vindeca înainte, ci o va curăța și de infecții.

2 – Nas înfundat sau plin de mucus

Se amestecă o jumătate de cană de apă cu 1/2 linguriță de sare. Cu un picurător, puneți trei picături pe fiecare parte a nasului.

3 – Infecții oculare

Pregătiți un amestec dintr-o linguriță de sare într-o ceașcă de apă caldă și aplicați ușor cu o minge de bumbac. Amestecul trebuie să fie aproape de gustul lacrimilor.

4 – Picioare sau mâini umflate

Sarea și apa caldă sau fierbinte ajută la reactivarea circulației și la reducerea inflamației. Într-un recipient mare adăugați apă caldă sau fierbinte și 6-7 linguri de sare. Înmuiați ușor picioarele timp de 10 minute, pentru a activa circulația, mișcați cu grijă picioarele printr-o mișcare circulară. La final, ține-ți picioarele ridicate pe perne.

5 – Lacrimi naturale

În cazul ochilor uscați sau dacă vă cade ceva în ochi, apa sărată acționează ca lacrimile naturale și este excelentă pentru curățarea ochilor. Se dizolvă un vârf de sare în jumătate de cană de apă și se aplică cu un picurător în fiecare ochi în caz de uscăciune a ochilor sau dacă ai ceva în interiorul ochilor care să le curățe. Pentru a ști dacă este bine și nu este foarte concentrat; pune un pic pe limba ta, trebuie să aibă același gust ca lacrimile.

6 – Ciuperci pe picioare și unghii

Într-un recipient mare adăugați apă fierbinte. Adăugați 8 linguri de sare și înmuiați picioarele.  Notă : Dacă aveți o rană pe piele, poate ustura  puțin, dar nu vă faceți griji, apa sărată vă ajută să dezinfectați acele răni mici.

7 – Pentru a elimina aftele bucale (afte)

Se amestecă o lingură de sare într-o cană cu apă caldă și se clătește cu această apă după fiecare periere.

8 – Picioare sau mâini umflate

Apa sărată este un remediu antic și eficient pentru a combate umflarea picioarelor sau a mâinilor. Sarea și apa fierbinte ajută la reactivarea circulației și la scăderea inflamației. Într-un recipient mare adăugați apă fierbinte și 7 linguri de sare. Înmoaie-ți picioarele timp de 10 minute, pentru a activa circulația, mișcă-ți cu grijă picioarele într-o mișcare circulară. La final, ține-ți picioarele ridicate pe perne.

9 – Durere în gât 

Dacă vă doare gâtul în urma unui proces gripal, sarea este un mare aliat. Se dizolvă o lingură de sare într-o cană cu apă caldă. Gargară cu această apă sărată după periere

10 – Toner facial

Pentru a reduce grăsimea, amestecați 2 căni de apă și o lingură de sare – mai bine dacă este sare de mare – și puneți-o într-un recipient care are o sticlă de pulverizare. Stropiți-vă fața și apoi cu un prosop, uscați-l. nu clăti.

11 – Pentru a combate matreata

Cu părul uscat, aplică sare pe pielea capului și masează-l câteva minute. Apoi spălați-l regulat.

12 – Infecții vaginale

După spălare cu un săpun neutru (inodor) folosiți această apă pentru ultimele clătiri. Puteți face acest lucru indiferent dacă aveți deja o infecție sau dacă sunteți predispus și doriți să o preveniți.
Fă-o în fiecare seară înainte de culcare

13 – acnee

Înmuiați o discheta de bumbac în apă sărată bine încărcată și aplicați-o pe zona afectată. Lăsați să acționeze aproximativ o oră și apoi îndepărtați  cu apă caldă.

14 – Ochii obosiți

Dacă ai ochii obosiți și ai pungi, aplică comprese calde de apă sărată timp de 10 minute, apoi aplică comprese cu apă curată și rece timp de 5 minute.

15 – Ca apă de gură

Se amestecă apă caldă cu sare și se folosește ca apă de gură după periere. Această apă previne gingivita

16. Varice

Pentru ameliorarea varicelor, aplicați o cârpă umezită cu un amestec de apă și sare pe zona afectată și apoi acoperiți-o cu o bandă elastică. Faceți această procedură de două ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.

Sursa