12 obiceiuri care le trădează pe persoanele care a crescut într-o familie mai puțin înstărită

Din păcate nu toți oamenii au o copilărie fără nori. Fiecare a avut diferite tipuri de probleme. Chiar dacă părinții au avut dificultăți financiare de scurtă durată, amintirea acestor vremuri rămâne de-a lungul anilor.

Am încercat să înțelegem care sunt obiceiurile ce trădează o persoană care a crescut într-o familie mai puțin înstărită.

Își face griji în privința mâncării. 

Grija constantă cu privire la hrană este o caracteristică constantă ai unei familii care are probleme financiare.

Nu cumpără nimic „în plus”.

Persoanele care au crescut în familii mai puțin înstărite încearcă să cumpere doar lucrurile strict necesare. De obicei acestea sunt persoanele care țin cont de regula „cumpărăturilor amânate” conform cărora trebuie să așteptați câteva zile înainte de a cumpăra un lucru.

Lucrează pentru bani puțini. 

Teama de a-și pierde locul de muncă este tipică pentru persoanele care au înțeles încă din copilărie că pur și simplu nu pot supraviețui fără un venit stabil, oricât de mic ar fi.

Nu renunță la unele obiceiuri.

Unele obiceiuri care comunică despre o copilărie săracă pot fi citite cu ușurință de oamenii bogați și de profesioniștii din domeniul vânzărilor. Modul în care ne mișcăm, gesticulăm, vorbi, mâncăm și chiar ținem o ceașcă de cafea poate spune multe despre viața noastră.

Cred în miracole.

Oamenii care nu au avut niciodată probleme cu banii consideră jocurile de noroc și loteriile drept un divertisment. Sunt încântați de câștiguri și se întristează când au parte de eșecuri. Dar numai cei care aveau nevoie reală înțeleg diferența dintre pasiune și speranța unui miracol.

Fac totul singuri.

Puteți identifica o persoană care a crescut într-o familie mai puțin înstărită după lucrurile pe care le poate repara.

Nu aruncă nimic.

Oamenii care cunosc valoarea banilor aruncă foarte rar lucrurile, încercând să le prelungească viața în toate modurile. Dacă hainele nu mai sunt potrivite pentru a ieși din casă, le pot purta prin casă. După aceea le transformă în cârpe.

Pierd timpul.

Una dintre cele mai caracteristice trăsături ale sărăciei este să crezi că banii sunt mai valoroși decât timpul.

Se îngrijorează când ajung la casă.

Viața unei persoane care a crescut în sărăcie este plină de griji. Una dintre cele mai frecvente este atunci când ajunge să plătească produsele cumpărate. Chiar dacă  are bani suficienți, îi este frică de faptul că operațiunea ar putea fi respinsă.

Plătesc în rate.

Teama de viitor duce la faptul că oamenii, chiar dacă au posibilitatea de a plăti întreaga sumă dintr-o dată, preferă să plătească în rate sau ori să ia un împrumut. Chiar dacă în cele din urmă vor cheltui mai mult, suma împărțită în mai multe rate pare mai puțin înspăimântătoare pentru ei decât prețul complet al produsului sau serviciului.

Se tratează singuri.

Aceste persoane încearcă să se trateze acasă.

Nu au încredere în cei din jur.

Sunt mereu în alertă și nu vor să aibă încredere în nimeni. Le este frică să accepte cadouri, în special cele scumpe.

Sursa