10 semne al intestinului bolnav
1. Dorința de a consuma zahăr și dulciuri în exces
Bacteriile intestinale secretă proteine care vă pot destabiliza pofta de mâncare. Pot declanșa pofte, în special pentru zahăr și alimente nesănătoase. Prin corectarea eșecurilor la nivel intestinal, aceste bacterii ar fi eliminate.
2. Anxietate sau depresie
Credeți sau nu, a avea probleme la nivel intestinal poate provoca probleme în dispoziția noastră, deoarece mai mult de 60% din hormonul fericirii (serotonina) se găsește în intestin. Cu un nivel scăzut de serotonină starea noastră de spirit poate fi instabilă și suntem mai predispuși la anxietate sau depresie.
3. Diaree, inflamație și prezență ridicată a gazelor
Poate fi rezultatul unui dezechilibru cu bacteriile din intestine. În același mod, atunci când aveți gaze și scaune neregulate, este foarte posibil ca nivelul de acid din pereții stomacului să fie la limita inferioară.
4. Pierderea bruscă în greutate
Poate însemna prezența bacteriilor intestinale care determină persoana să piardă în greutate într-un mod periculos și nesănătos. Fii atent la schimbările din corpul tău, mai ales dacă se întâmplă brusc.
5. Probleme cu zahărul din sânge
Dacă microbiota prezentă în intestinul nostru este sănătoasă, nu există probleme, dar dacă prezintă anumite tipuri de afecțiuni, aceasta poate promova dezvoltarea diabetului de tip 2
6. Dermatită, eczeme și erupții cutanate
Poate fi consecința unui dezechilibru al bacteriilor la nivel intestinal. Dacă există probleme cu permeabilitatea intestinului, este foarte posibil ca bacteriile existente în el să scape din spațiul său către exterior, ceea ce poate provoca inflamații în stratul exterior al pielii și probleme în sistemul imunitar.
7. Boli autoimune
În acest caz, permeabilitatea intestinului provoacă din nou probleme. Dacă este excesivă și în creștere, poate genera, de exemplu, boală celiacă (Dacă este combinată cu intoleranță la gluten) sau diabet de tip 1.
8. Insomnie
Vă amintiți serotonina pe care am menționat-o la început? Acest neurotransmițător este, de asemenea, responsabil pentru reglarea tiparelor de somn. Dacă există o deficiență sau un nivel scăzut al acesteia, persoana poate avea probleme grave de somn, amintiți-vă că mai mult de 60% din prezența sa se află în intestin.
9. Halitoza
Afecțiunile renale sau diabetul pot provoca respirație urât mirositoare, da și numai dacă există dezechilibre în flora intestinală a corpului. În plus, dacă există dezechilibre cu bacteriile prezente în stomac sau intestine, acestea se pot deplasa în partea superioară a sistemului digestiv, provocând respirație urât mirositoare.
10. Alergii la anumite tipuri de alimente
Din nou o consecință a permeabilității intestinului, care cauzează probleme de digerare corectă a alimentelor. În acest caz, pe măsură ce mâncarea părăsește spațiul pe care l-a stabilit, trece în fluxul sanguin și provoacă imediat un răspuns autoimun. Dacă aveți brusc alergii și sensibilități alimentare (de exemplu, intoleranță la lactoză), consultați-vă medicul, deoarece poate indica o problemă de permeabilitate la nivel intestinal.
Atenție : dacă aveți oricare dintre aceste simptome, nu uitați să consultați medicul de încredere, sfaturile prezentate pe acest site nu înlocuiesc un consult medical.
Experții afirmă că intestinul este un al doilea creier