10 Plante care merită plantate lângă roșii

Co-plantarea este o tradiție horticolă extrem de veche. Americanii nativi au fost printre primii care au descoperit că anumite plante pot avea un efect pozitiv una asupra celeilalte. O combinație triplă de porumb, fasole și dovleac este, de asemenea, derivată de la aceste popoare pentru recoltă mai bună.

Esența metodei de co-plantare este de a găsi perechi de plante care numai că se tolerează, ci și se ajută reciproc. Unele plante însoțitoare ajută la menținerea dăunătorilor departe de „partenerii” lor, în timp ce altele oferă umbra sau nutrienți vecinilor lor. Astăzi, accentul este pus pe roșii – enumerăm câteva plante care vă pot ajuta să produceți cele mai mari și mai delicioase roșii!

Datorită aromei puternice, nu este recomandat să o plantați direct în sol, totuși, plasată într-un ghiveci lângă roșii, oferă o protecție minunată împotriva dăunătorilor care nu pot rezista mirosului.

Salata din grădină vă va ajuta să vă protejați roșiile de căldură. De asemenea, oferă o anumită protecție împotriva infecțiilor pe care roșiile le pot obține din apă și sol.

Pe lângă protejarea împotriva păduchilor din frunze, arpagicul îmbunătățește aroma roșiilor și poate fi folosit chiar în salatele de roșii pentru un plus de aromă.

Această legumă perenă ucide nematodele, Iar roșiile conțin o substanță numită solanină, care este toxică pentru gândacii de sparanghel. Roșiile oferă, de asemenea, umbră pentru sparanghel, inhibând dezvoltarea buruienilor.

Aceste terenuri florale anuale de modă veche nu numai că fac grădina mai colorată, dar ajută și la protejarea roșiilor. Acestea acționează ca o alarmă împotriva făinării, a insectelor de purici, a păduchilor frunzelor și, de asemenea, ajută la controlul infecțiilor fungice. Deși anuale, semințele împrăștiate la sfârșitul sezonului de creștere pot reapărea în anul următor.

Este bine să plantăm usturoi lângă roșii deoarece acesta ține afidele, căpușele și nematodele la distanță și este des folosit în bucătărie, nu există nicio îndoială că are un loc în fiecare grădină.

Frunzele și florile de gălbenele sunt, de asemenea, comestibile, astfel încât pot fi folosite chiar și ca acompaniament colorat pentru o salată. Plantate lângă roșii, ele oferă o protecție naturală și eficientă împotriva diferiților dăunători care atacă roșiile.

Morcovii timpurii pot fi plantați și lângă roșii, deoarece puteți recolta înainte ca tufișurile de roșii să crească și să ocupe spațiu. Morcovii sunt considerați un vecin prietenos cu tomatele. Rădăcinile sale adânci slăbesc solul din jurul roșiilor, permițând apei, substanțelor nutritive și aerului să circule mai ușor în jurul rădăcinilor de roșii.

Conform observațiilor grădinarilor, busuiocul poate îmbunătăți și gustul fructelor de roșii și poate promova o creștere mai puternică a plantelor. Singura modalitate de a testa această afirmație este să încercați să plantați busuioc lângă roșii în paturile de grădină. Mai mult, busuiocul, de regulă, crește mai scurt decât roșiile și nu le va umbri de la lumină.

Pătrunjelul accelerează creșterea roșiilor atrage insectele prădătoare care se hrănesc cu viermi de roșii. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că pătrunjelul nu trebuie plantat lângă mentă, deoarece aceste plante au un efect foarte negativ unul asupra celuilalt. În schimb, puteți adăuga pătrunjel lângă roșii și trandafiri, deoarece pătrunjelul ajută și la îmbunătățirea aromei trandafirului.

Sursa