10 antibiotice naturale despre care ar toată lumea ar trebui să știe

1. Usturoiul

Usturoiul nu este doar o plantă unică folosită la gătit, ci și un excelent agent antiseptic, bactericid, antiinflamator și anti-îmbătrânire. Alicina conținută în usturoi distruge un număr mare de microbi.

Usturoiul este, de asemenea, utilizat pentru a scăpa de paraziți, gută, diabet și boli cardiovasculare. Este recomandat pentru hidropizie, constipație cronică, febră, urolitiază și insomnie.

Vitamina C sau acidul ascorbic se găsește în diferite fructe și legume, cum ar fi ananasul, portocala și lămâia. Este un puternic antioxidant care poate fi utilizat pentru întărirea sistemului imunitar, pentru menținerea și construirea țesuturilor conjunctive precum oasele și vasele de sânge.

2. Mierea Manuka

Acesta este un tip unic de miere, originar din Noua Zeelandă. Aceasta conține substanțe cu proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice și antifungice.

Principala utilizare a mierii de manuka în domeniul medical este de a vindeca răni minore și arsuri și este utilizată pentru scăderea nivelului ridicat de colesterol, tratarea diabetului și chiar a cancerului.

3. Scortisoara

Scorțișoara este bogată în antioxidanți – polifenoli care protejează organismul de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi. Acest condiment uimitor este bun pentru scăderea zahărului din sânge, precum și pentru prevenirea diabetului. Scortisoara va ajuta la ciuperci si alte boli. Poate fi folosit și ca conservant natural pentru alimente.

4. Oțetul de mere

Încă din zilele lui Hipocrate, oțetul de mere a fost utilizat pe scară largă ca tratament alternativ. Acest oțet este plin de antioxidanți care pot repara celulele deteriorate. Oțetul de mere vindecă și, de asemenea, ucide germenii datorită acidului malic și poate acționa ca un antibiotic. Poate fi folosit și pentru a pierdea în greutate și pentru a vă menține inima sănătoasă.

5. Eucaliptul

Eucaliptul este o plantă antiseptică care acționează bine pentru vindecarea pielii. Poate fi preparat și ca un ceai, care este utilizat pentru tratarea tusei, precum și pentru îndepărtarea ciupercilor. Este utilizat pentru tratarea problemelor respiratorii, cum ar fi pneumonia, astmul, tuberculoza și bronșita.

Uleiul de eucalipt este foarte relaxant și poate ameliora oboseala mentală. Ajută la oboseala cronică și este, de asemenea, utilizat pentru tratarea stresului.

6. Ghimbir

Ghimbirul este utilizat atât în ​​tratarea răcelilor, cât și a fluxului sanguin datorită substanței sale, gingerolul, care are multe proprietăți medicinale. Rădăcina de ghimbir poate ameliora greața, stomacul, durerile articulare și musculare.

7. Ceapa

Această legumă condimentată te poate face să plângi, dar beneficiile sale nutriționale sunt benefice. Ceapa seamănă foarte mult cu usturoiul. Poate ajuta la ameliorarea durerii, inflamației, răcelii și gripei. Scade nivelul colesterolului rău, îmbunătățește imunitatea, ajută să facă față tulburărilor din tractul gastro-intestinal, aterosclerozei, răcelii și bronșitei și hipertensiunii.

8. Extract din semințe de grepfrut

Conform rapoartelor recente, extractul de semințe de grepfrut are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice. De aceea este foarte recomandat în tratamentul tuturor tipurilor de infecții.

9. Hreanul

Hreanul îmbunătățește funcția intestinului, are proprietăți coleretice, expectorante. Este consumat pentru răceli, diverse procese inflamatorii, boli ale tractului gastro-intestinal, radiculită, boli ale ficatului, gută, reumatism, vezică urinară, boli ale pielii. Compușii glucozinolați găsiți în hrean sunt suficient de puternici pentru a lupta chiar și împotriva cancerului.

10. Vitamina C

Vitamina C sau acidul ascorbic se găsește în diferite fructe și legume, cum ar fi ananasul, portocala și lămâia. Este un puternic antioxidant care poate fi utilizat pentru întărirea sistemului imunitar, pentru menținerea și construirea țesuturilor conjunctive precum oasele și vasele de sânge.

Sursa