Trucul simplu care te ajută să trăești până la 100 de ani, potrivit experților în longevitate

Este surprinzător cât de simplu poate fi să îți îmbunătățești sănătatea și să crești șansele de a trăi o viață lungă și sănătoasă, doar prin câteva schimbări în rutina zilnică.

Legătura dintre longevitate și a sta pe jos

Faptul că petrecem mai mult timp pe scaun sau pe canapea, decât pe podea, poate părea un detaliu nesemnificativ, dar acest lucru influențează destul de mult sănătatea noastră pe termen lung. Ceea ce este complet adevărat – interacțiunile cu propriul corp și menținerea mobilității sunt esențiale.

De asemenea, ideea de a petrece mai mult timp pe podea poate fi o soluție simplă și naturală pentru a combate sedentarismul și a preveni deteriorarea articulațiilor și oaselor, oferind un antrenament constant pentru corp. În plus, beneficiile nu se limitează doar la mobilitate. Creșterea masei musculare este esențială pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă. Așadar, o activitate aparent banală, precum a sta pe podea și a te ridica constant, poate deveni un mic antrenament zilnic pentru întărirea corpului.

„Sedentarism face că articulațiile și oasele noastre să se deterioreze mai rapid. De la o anumită vârstă, în funcție de cât de afectate sunt acestea, căderile por deveni fatale. De exemplu, oamenii cu vârste cuprinse între 60-65 de ani care cad și își fracturează soldul își pot pierde viață în decurs de un an din cauza complicațiilor.

Cum poți evita asta, astfel încât tu și cei dragi să atingeți vârstă de 100 de ani? Cheia este menținerea masei musculare chiar și la vârste înaintate, când tindem să o pierdem într-un ritm accelerat. „Fii cu ochii pe masă musculară. Tratează-o că și cum ar fi literalmente aur”, au spus specialiștii în mobilitate Kelly și Juliet Starrett într-un episod al podcastului e sănătate creat de mindbodygreen.

Cum să-ți îmbunătățești mobilitatea cu micări simple și naturale

Este interesant cum, în unele culturi, oamenii își păstrează mobilitatea și flexibilitatea prin activități zilnice, cum ar fi grădinăritul sau ridicarea și așezarea frecventă pe podea. Aceste obiceiuri sunt esențiale nu doar pentru sănătatea fizică, dar și pentru prevenirea accidentărilor grave, cum ar fi fracturile, care sunt un risc major pe măsură ce îmbătrânim.

De asemenea, este foarte interesant cum oamenii din Okinawa și Costa Rica, care au obiceiuri legate de mișcare constantă, trăiesc mult mai mult și au o calitate a vieții semnificativ mai bună la vârste înaintate. Tot ce trebuie să facem este să începem să integrăm aceste mici mișcări în viața noastră de zi cu zi.

Este un concept destul de simplu și accesibil: doar prin a ne schimba obiceiurile și a include mai multe mișcări naturale în rutina zilnică putem îmbunătăți sănătatea și prelungi viața. Ce părere ai despre această abordare? Crezi că ar fi ușor să începi să petreci mai mult timp pe jos sau să încerci activități ca gradinaritul sau genuflexiunile?

Sursă