Tincturii de propolis și prepararea tincturii acasa.
Alte întrebuințări decât cele pe care le știți cu ajutorul tincturii de propolis.
* Toate bolile interne infecțioase care duc la stări febrile se tratează cu 30 picături pe zi.
* La menopauză, timp de un an, zilnic 10 picături.
* Se recomandă la inflamarea prostatei, zilnic 30 de picături.
* La hipertensiune, zilnic, 30 de picături până la vindecare.
* La inflamarea rinichilor și ficatului, de două ori pe zi, câte 40 de picături puse într-un pahar de 100 ml apă caldă. Se repetă până la vindecare.
* La angină, faringite, gripe sau pentru evitarea unor complicații, zilnic, de două ori câte 40 de picături puse în 200 ml apă caldă și zilnic de mai multe ori gargară.
* În cazul ulcerului de stomac sau enterite, 40 picături de tinctură puse în 100 ml lapte cald. Se bea pe stomacul gol.
* Bătăturile și cheratitele sunt tratate în felul următor: dacă este posibil, înainte de culcare îmbibăm o bucată de vată în tinctură de propolis și o așezăm pe locul dureros. Ziua, putem folosi alifia de propolis (atenție, cheratitele rămân încă dureroase zile întregi).
* La afecțiunile pielii, dacă pacientul suportă spirtul, locurile bolnave sunt frecate cu tinctură. Afecțiunile dispar repede (în cazul când spirtul nu este suportat, propolisul trebuie amestecat într-o cremă).
* În 100 ml de apă caldă adăugăm 40-50 picături de tinctură de propolis și după bărbierit ne spălăm pe față.
* În cazul TBC-ului pulmonar, folosim de trei ori pe zi câte 30 de picături și, săptămânal, de două ori facem inhalații. Cu ocazia inhalației, la 1/4 litru de apă fierbinte adăugăm 100 picături de tinctură.
* Omul beat se poate trezi din beție dacă îi dăm 100 ml apă rece, cu 50 picături de tinctură.
* Dacă avem boli micotice între degete, locurile bolnave sunt unse cu tinctură.
* Dacă avem dureri de stomac, se recomandă să bem 100 ml de apă cu 50 picături de tinctură. Durerile ne lasă repede. Compoziția este recomandată și în cazul parazitozelor intestinale, zilnic de două ori, pe stomacul gol.
* La dureri de măsele, punem o vată îmbibată cu tinctură (propolisul curat pus pe gingia dureroasă sau pe măseaua cariată alină durerea și împiedică infecția).
* Tinctura se poate folosi în cazul rănilor vechi. Rana trebuie spălată cu extracție de lipan, apoi ungem de mai multe ori cu tinctură de propolis. După o perioadă scurtă, edemele și durerile dispar.
* Tinctura se folosește și în cazul arsurilor de gradul 1. Rana trebuie unsă de mai multe ori cu tinctură. În aceste cazuri, nu se formează vezicule.
* Tinctura se poate folosi în cazurile când medicamentele făcute din plante sau din ingrediente sintetice nu dau rezultate. Nu se recomandă în cazul persoanelor alergice. Cei care sunt sensibili la propolis nu le folosesc.
* Băutură cu propolis: Se recomandă mai mult datorită influenței sale pozitive în prevenirea bolilor în perioadele reci! Radem 15-20 g propolis solid și îl introducem într-un litru de pălincă de bună calitate. După ce am pus capacul, soluția se agită de mai multe ori. Peste câteva săptămâni, vom obține o băutură amăruie. Se bea un păhărel, înainte de culcare.
Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/