Tinctură de ghimbir după o rețetă veche tibetană, folosită cu succes în combaterea tusei, gripei, asmului bronșic, cistitei, pentru a îmbunătăți vederea

 

Există o rețetă tibetană veche pentru tinctura de ghimbir medicinală.

Pentru prepararea sa: rădăcina trebuie aleasă fără defecte vizibile: proaspătă, netedă, groasă, suculentă, fără miros de mucegai șters.

Pielea sa este subțire, așa că zgâriați-o ușor cu unghia și mirosiți-o, o rădăcină bună are un miros specific și plăcut.

Rețetă clasică Ghimbir, Lămâie, Miere, Vodcă

Ingrediente:

  • Vodcă (alcool pe jumătate diluat) -0,5 litri;
  • Rădăcină de ghimbir – 300 g;
  • Miere – o lingură;
  • Suc de lămâie – puțin.

Mod de preparare:

Iau un borcan de 0,8 litri cu capac cu filet.

Vărs sticla de vodcă, înșurubez capacul.

Spăl ghimbirul cu apă, îl usuc cu un prosop, nu îl curăț.

Rup o bucată, o tai repede î felii foarte subțiri și o trimit într-un borcan de vodcă, strângând imediat capacul.

Așa că procesez întreaga plantă în bucăți mici și o pun într-un borcan.

Am amestecat băutura cu o spatulă de lemn (nu pot folosi o lingură de metal).

Am pus borcanul pe masă timp de 2 săptămâni, amestecând periodic conținutul acestuia.

Filtru și stoarce băutura finită. Adaug și dizolv o lingură de miere. Pentru a spori efectul de vindecare, stoarce suc de lămâie.

O păstrez pe raftul superior al frigiderului.

Și folosesc ghimbirul stors ca condiment pentru feluri de mâncare.

De asemenea, în funcție de preferințele lor și de boli existente, plantele medicinale sunt adăugate tincturii (vezi tabelul), de exemplu, mentă, salvie, ardei iute, lămâi tocate și portocale cu coajă, coajă de mere.

Pentru a crește imunitatea, a normaliza metabolismul, a pierde în greutate, a lua o linguriță înainte de mese de două ori pe zi – dimineața și la prânz, altfel nu vei putea adormi datorită efectului său tonic. Seara și înainte de culcare, se ia pentru a îmbunătăți intimitatea și potența.

Ghimbirul este un condiment cu proprietăți unice utilizate în gătit, cosmetologie și medicină. Adepții unui stil de viață sănătos iau ceaiuri de ghimbir, decocturi și perfuzii cu beneficii de plăcere și sănătate. Vă sugerăm să vă familiarizați cu o rețetă veche de lichior de ghimbir tibetan, care este în prezent foarte popular în întreaga lume.

Proprietățile vindecătoare ale tincturii tibetane

Ghimbirul, infuzat cu alcool sau vodcă, are calității vindecătoare pronunțate. Conform medicinei tibetane, ghimbirul ajută în tratamentul bolilor biliare. În acest caz, locurile de rănire, potrivit tibetanilor, sunt sângele, ficatul intestinele, vezica biliară, ochii.

Cercetările moderne au dovedit că tinctura are următoarele efecte asupra organismului:

  • Normalizează metabolismul colesterolului, îmbunătățește starea vaselor de sânge;
  • Activează metabolismul grăsimilor, ducând la pierderea în greutate;
  • Tratează răcelile de etiologie virală;
  • Elimină focarele de inflamație din corp;
  • Ameliorează problemele de digestie;
  • Este un tonic puternic.

În plus, tinctura de ghimbir este considerată un calmant eficient al durerii. Compoziția terapeutică ameliorează durerea în osteocondroză, durere de dinți, cefalee, dureri musculo-scheletice. Din cele mai vechi timpuri, ghimbirul a fost considerat eficient, iar acum rădăcina este recomandată pentru tratamentul infertilității și impotenței la bărbați.

Utilizarea unei tincturi de rădăcină de ghimbir are un efect tonic pozitiv asupra întregului corp uman, favorizează întinerirea și vigoarea crescută.

Tinctura de ghimbir este utilizată în tratamentul bolilor și afecțiunilor, cum ar fi:

  • Amigdalită, gripă (cum se vindecă gripa acasă, citiți acest articol),
  • Amigdalită, laringită, faringită;
  • Rinită alergică;
  • Astm bronșic;
  • Obezitate;
  • Slăbiciune masculină (impotență);
  • Dureri de cap și amețeli;
  • Infertilitate feminină;
  • Boli gastro-intestinale în afara fazei de exacerbare;
  • Artrită artroză rigiditate articulară și entorse de ligamente și tendoane;
  • Toxicoza în timpul sarcinii;
  • Boli de piele.

Rețeta pentru fabricarea tincturii de ghimbir tibetan este simplă și toate componentele minunatului elixir sunt ușor disponibile.

Ingrediente:

  • Rădăcina de ghimbir -400g;
  • Vodcă – 0,5 l;
  • Miere -2 linguri;
  • Lămâi – 5 bucăți.

Pregătirea:

Se spală rădăcinile de ghimbir, se curăță, se toarnă cu apă clocotită, tăiate în farfurii. Măcinați bucăți de rădăcină de ghimbir într-un blender sau tocați. Puneți masa rezultată într-un borcan de sticlă, turnați vodcă, sigilați bine cu un capac. Tinctura este maturată timp de două săptămâni la temperatura camerei. Se amestecă zilnic compoziția. La ultima etapă de preparare, tinctura este filtrată, miere și suc de lămâie stoarsă se adaugă lichidului rezultat.

Sfat

Este recomandat să luați tinctură de ghimbir conform rețetei tibetane în cantități limitate: o linguriță de 2 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese. Pentru bolile căilor respiratorii superioare se folosește tinctură de ghimbir diluată în jumătate cu apă.

Pentru răceli, de exemplu, se recomandă realizarea unei tincturi de ghimbir, lămâie și miere. Dar trebuie să-l pregătiți din timp, în aceste scopuri, trebuie să luați o lămâie, să o spălați bine și să tăiați felii împreună cu pielea. Așezați-le pe fundul unui recipient pregătit anterior – un borcan obișnuit bine spălat. Ghimbirul tocat mărunt se pune deasupra lămâi. Apoi toate acestea sunt turnate cu miere lichidă. Dacă este necesar, poate fi topit în prealabil într-o baie de aburi.

Această tinctură de ghimbir durează două luni pentru a se prepara. În această perioadă, ghimbirul va putea prepara. Nu uitați că este recomandabil să depozitați borcanul într-un loc întunecat protejat de lumina soarelui.

Tinctură de ghimbir tibetan nealcoolic

Această rețetă este ideală pentru tratarea copiilor mici, precum și a persoanelor care, dintr-un motiv sau altul, sunt contraindicate în alcool (de exemplu, femeile însărcinate și care alăptează). Pentru a-l prepara, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Ghimbir 30 gr;
  • Apă pura – 0,3 l;
  • Miere lichidă – 0,5 lingurițe;
  • Suc de lămâie – 1 linguriță

Ca și în rețeta anterioară, înainte de a începe prepararea tincturii, trebuie să pregătiți ghimbirul. Pentru a face acest lucru, este spălat bine, curățat și tăiat în bucăți mici. Apoi ghimbirul se pune într-un recipient adânc, se toarnă cu apă și se pune la foc mic. Trebuie fiert timp de 15 minute. Apoi, se lasă să se răcească și se filtrează. Sucul de lămâie proaspăt stors și mierea sunt adăugate băuturii medicinale răcite.

Tinctura finită este depozitată într-un recipient de sticlă bine închis într-un loc întunecat și răcoros. Perioada de valabilitate este de 14 zile.

Contraindicații

Înainte de a face o tinctură de ghimbir, trebuie să vă familiarizați cu lista situațiilor în care nu este recomandat să o beți. Contraindicațiile includ orice probleme hepatice, inclusiv ciroza. De asemenea, nu este recomandat persoanelor care suferă de hepatită.

Tulburările sistemului cardiovascular sunt, de asemenea, o contraindicație. Ghimbirul conține substanțe care au proprietăți cardioactive. Pot stimula mușchiul inimii să lucreze.

De asemenea, este necesar ca persoanele alergice să renunțe la utilizarea tincturii de ghimbir. Dacă îl beți în perioadele de exacerbare, puteți agrava starea. Ghimbirul va ajuta la exacerbarea tuturor reacțiilor corpului.

Contraindicațiile includ, de asemenea, ulcer peptic, gastrită. Nu trebuie să-l bei nici măcar cu aciditate ridicată. Persoanele care suferă de această problemă se plâng adesea de arsuri la stomac după consumul tincturii.

Sursă