Șosetele pe care nu trebuie să le porți pentru a avea picioare sănătoase

 

Medicii specialiști au explicat rolul pe care șosetele îl au în menținerea sănătății picioarele. Iată patru tipuri de șosete pe care NU ar trebui să le încalți.

Se pare că șosetele joacă un rol important în menținere sănătății piciorului. Specialiștii au descoperit ce șosete nu trebuie să porți pentru a-ți menține picioarele cât mai sănătoase.

Șosetele pot oferi protecție picioarelor noastre și ajută la controlul umidității controlul temperaturii confort și sprijin, a declarat un doctoor de la Colegiul de Medicină Podiatrică a Universității de Științe a Sănătății de la Western University, potrivit informațiilor transmise de huffpost.com

Șosetele pe care nu trebui să le porți

1. Șosetele negre sau culori închise 

 Medicii nu recomandă purtarea șosetelor negre sau de culori închise imprimării culorii pe piele și e unghii.

Pot prova iritații și, potențial, o dermatită de contact sau o reacție alergică, a declarat un medic.

Medicii recomandă spălarea șosetelor negre sau închise la culoare înainte de purtare.

2. Șosetele care captează umezeala

Principalele materiale din care sunt fabricate șosetele sunt bumbacul, lâna și materialele sintetice. În cazul în care aveți tendința de a transpira la picioare medicii recomandă purtarea șosetelor din bumbac și lână.

Cu toate acestea, este important să evitați materialele necunoscute. Un material prost duce la apariția de ciuperci.

Evitați șosetele care captează umezeala. Țesăturile potrivite sunt importante, deoarece pot elimina umezeala și pot preveni probleme precum ciuperca piciorului și unghiilor atletului, a spus un doctor podiatru certificat de consiliu și partener la U.S. Foot & Ankle Specialist of the Mid-Atlantic și purtător de cuvânt al Asociației Medicale Podiatrice Americane.

3.  Șosetele care nu se potrivesc mărimii piciorului

Fie că purtați șosete mai mici, fie că purtați șosete mai mari, în ambele situații riscați apariția unor probleme.

Dacă un ciorap este prea slăbit, se poate aluneca într-un pantof și poate provoca frecare sau poate duce la o veziculă sau calus. Dacă este prea strâns, poate provoca de fapt acea cută dureroasă și poate limita fluxul de sânge, a declarat un doctor.

Pentru a afla ce mărime ți se potrivește corect, trebuie să ai în vedere faptul că șoseta ar trebui să îți acopere perfect piciorul, fără a-l lăsa să se miște sau să fie restricționat.

Șosetele ar trebui să se potrivească bine în special în jurul arcului și zona călcâiului a șosetei ar trebui să se alinieze cu călcâiul fără a se întinde. Picioarele tale nu ar trebui să se miște în șosete și picioarele tale nu ar trebui să se simtă restricționate în ele, a declarat un medic.

4. Șosete care sunt uzate

Medicii recomandă ca șosetele uzate să nu fie repurtate. Chiar dacă ai purtat o pereche de șosete pentru o oră sau cinci ore, specialiștii recomandă ca în fiecare zi să purtați șosete curate.

Purtarea șosetelor murdare poate duce la probleme de sănătate ale picioarelor, cum ar fi iritația pielii și infecțiile fungice. Chiar dacă șosetele nu par murdare sau transpirate, ar trebui să purtați o pereche proaspătă în fiecare zi. Ciuperca este peste tot în mediul înconjurător și, atunci când transpirăm, acolo îi place foarte mult ciupercii să crească și să prospere, a declarat un medic.

În categoria șosetelor uzate intră și cele care au materialul întins sau găuri în ele. Purtarea acestui timp de șosete că poate provoca leziuni și vă expune pielea, în mod direct, la murdărie și umezeală, lucruri care vă pot produce boli de piele.

Șosetele ar trebui înlocuite la fiecare trei până la șase luni sau atunci când au găuri sau nu își mai păstrează forma,  este sfatul unui medic podiatru.

Sursă