Scapă de monturi şi bătături cu aceste remedii naturale
Monturile şi bătăturile sunt necazuri cu care se confruntă mulţi dintre noi în viaţa de zi cu zi. Remedii precum frunzele de pătlagină, rostopască sau de praz, lămâia şi usturoiul sunt remedii care ne scapă de necaz.
Femeile sunt mai predispuse decât bărbaţii să facă monturi, fie la ambele picioare, fie doar la unul.
Bărbaţii se confruntă mai rar cu această suferinţă şi atunci, spun specialiştii, poate fi vorba de consecinţa unei boli interne grave: artrită, gută sau diabet zaharat. În privinţa bătăturilor, acestea se formează datorită încălţămintei neadecvate.
Monturile, proeminenţe laterale ale degetelor mari de la picioare, sunt foarte dureroase şi antrenează probleme de ordin psihologic, estetic şi, desigur, material.
Apariţia oricărui mont deformează piciorul şi îngreunează mersul persoanei care se confruntă cu acest necaz. Mai mult, în astfel de situaţii, persoana în cauză trebuie să-şi cumpere tot mai des încălţăminte nouă.
Specialiştii precizează că apariţia monturilor se datorează mai multor factori: deseori este vorba despre factorii genetici care apar în anumite familii unde deformarea degetelor mari de la picioare se manifestă de la o generaţie la alta.
În alte cazuri, monturile se datorează factorilor dobândiţi: este vorba de doamnele care, din cochetărie, poartă încălţăminte strâmtă, cu un număr mai mic. Există şi monturi care sunt cauzate de anomaliile înăscute ale piciorului (cel plat sau cu degetul mare foarte lung), care predispun la deformarea piciorului.
Pătlagină: Frunzele proaspete de pătlagină, bine spălate şi presate, se aplică seara pe mont. Deasupra acestora se pune un leucoplast care să menţină frunzele pe degetul afectat de mont. Peste noapte, piciorul cu mont se protejează cu un ciorap. Procedura se repetă zilnic până la dispariţia montului.
Suc de rostopască. Foarte eficient este sucul extras din tulpini tinere de rostopască. Leacul se aplică pe mont, de două ori pe zi, cu ajutorul unui tampon bine îmbibat în sucul proaspăt al plantei.
Praz macerat în oţet. Se taie un fir de praz, în formă de rondele, şi se pune la macerat într-o cană cu oţet timp de 24 de ore. Apoi, feliile de praz se aplică pe mont şi degetul afectat se înfăşoară cu un pansament. Acesta se schimbă a doua zi, dacă montul nu s-a retras.
Lămâie proaspătă. O feliuţă de lămâie, care se fixează pe mont, cu ajutorul unui panament are, de asemenea, un efect pozitiv. Procedura se repetă, seară de seară, până la dispariţia montului.