Scapă de balonare, indigestie și constipație – Simptome inconfortabile de care te poți trata – Sfaturi și remedii
Flatulența și balonarea sunt simptome inconfortabile ale indigestiei și constipație.
Uneori, acestea pot chiar afecta stima de sine a unei persoane. Pentru a pune capăt acestor simptome extrem de neplăcute este cazul să puneți stop obiceiurilor nesănătoase din viața voastră.
De cele mai multe ori, balonarea, constipația și flatulența sunt o consecință a stresului în exces, o dietă nesănătoasă și reducerea numărului bacteriilor bun din intestine.
Simptomele indigestiei variază ca intensitate de la un individ la altul. Unele persoane prezintă simptomele ușoare cum ar fi senzație de plenitutide deranjantă și ragaieli după masă, în timp ce alte persoane pot prezenta balonare, meteorism, senzație de arsură în abdomen și dureri. Episoadele de indigestie pot trece rapid și pot reapărea frecvent, chiar zilnic.
Următoarele alimente contribuie la senzația de balonare și indigestie:
Băuturile carbogazoase - eliberează dioxid de carbon în stomac.
Fasolea - conține olizaharide care se digeră foarte greu. Fasolea trebuie să fie foarte bine fiartă înainte de a fi consumată.
Produsele lactate - consumul în exces de brânză, lapte, iaurt, contribuie la flatulența și balonare. Încercați să înlocuiți produsele lactate cu cele pe bază de soia, migdale, cocos sau semințe de in.
Mere și pere - acestea conțin fibre solubile pe care multe persoane ce au un stomac sensibil le tolerează foarte greu.
Sparanghel, broccoli și varza - trebuie consumate cu moderație întrucât conțin rafinoza, un zahăr care nu este digerat decât atunci când ajunge în intestinul gros.
Bomboanele și guma de mestecat - conțin zaharuri artificiale care cauzează probleme gastro-intestinale.
Următoarele 10 alimente combat balonarea și contribuie la sănătatea sistemului digestiv:
Oțetul de cidru de mere - stimulează digestia prin punerea în acțiune a sucurilor digestive. Adăugați numai 1-2 lingurițe de oțet de mere într-un pahar cu apă și apoi beți conținutul.
Ananasul - conține proteine - enzime digestive care previn balonarea și îmbunătățesc digestia.
Ceaiul de mușețel - prezintă proprietăți anti-inflamatoare, carminative și antispasmodice, relaxează țesuturile corpului, relaxează mușchii și reduce stresul - una dintre principalele motive ale balonării.
Pătrunjelul - pătrunjelul natural este mai mult decât recomandat celor care suferă de indigestie și halitoza. Este un diuretic natural care reduce disconfortul cauzat de balonare și flatulența.
Lămâile - bogate în vitamine C, lămâile reduc balonarea. Apa călduță cu lămâie este un remediu excelent pentru reducerea balonării, flatulenței și îmbunătățirea digestiei.
Papaya - papaya conține, o enzimă digestivă care reduce gazele și senzația de balonare.
De asemenea, papaina distruge microorganismele care cauzează balonarea
Fennel - adăugați fennel sau semințe de fennel în dietă căci au efect antispasmodic asupra colonului. Aceste semințe stimulează secreția de bila, relaxează mușchii tractului digestiv și reduce durerea cauzată de indigestie.
Ghimbirul - ghimbirul este excepțional în reducerea problemelor gasto-intestinale. Puteți adăuga ghimbir în mâncare pe post de condiment, sau vă puteți face propriu ceai de ghimbir.
Ceaiul de mentă - studiile arată că ceaiul de mentă este un remediu excelent pentru tratarea colonului iritabil și pentru relaxarea mușchilor din tractul digestiv.
Semințe de chimen - acestea dețin proprietăți carminative care stimulează bacteria sănătoasă din intestine și reduc rapid senzația de balonare.
Reguli alimentare împotriva balonării (20 de minute dedicate ale mesei)
Indiferent de cât de grăbită este viața cu noi sau cât de intens este ritmul pe care ni-l punem, hrana trebuie mestecată bine. În acest timp furculița, cuțitul sau lingura trebuie lăsate pe masă. Astfel, misiunea stomacului de a digera se simplifică, cresc șansele ca o bună parte din vitaminele și mineralele din alimente să fie absorbite și scade riscul balonării.
Câteva vizite la medicul dentist pentru rezolvarea problemelor danturii, acolo unde este cazul, reprezintă un alt pas important pentru a avea o digestie corectă și chiar pentru a avea o digestie corectă chiar pentru a avea o inimă sănătoasă ( se știe că multe dintre infecțiile dentare netratate la timp sabotează sănătatea organelor vitale ).
Băuturile carbogazoase inofensive din punct de vedere caloric precum apa minerală sau sifonul ori cele ce au calorii precum sucurile sau berea trebuie evitate de persoanele care au probleme cu balonarea. De asemenea, lichidele nu trebuie consumate în timpul mesei.
Un ceai digestiv doar plantele ecologice, călduț poate avea efecte extrem de benefice, pe termen lung.
„Poftă bună, mulțumim și masă nu vorbim!”
este o veche învățătură pe care dintre noi a auzit-o cel puțin o dată în copilărie. Chiar și în secolul vitezei, acest comportament trebuie respectat. Vorbind, se gerează pe lângă bolul alimentar și aer. Deci, tăcerea mai scade un termen în ecuația balonării.
Pentru a evita riscul abdomenului umflat, fructele trebuie consumate între mese, pe stomacul gol, și nu la sfârșitul mesei, pe post de desert.
Introducerea cerealelor integrate neîndulcite în dieta zilnică este un pas important pentru menținerea tranzitului intestinal la cote optime.
O oră de mers pe jos zilnic, masaj abdominal efectuat de către specialist, evitarea meselor târzii, slăbirea, cure de detoxifiere anuale, clisme – sunt câteva căi pentru a avea un abdomen plat.