Scade nivelul zahărului din sânge și al colesterolului și susține funcția ficatului și a rinichilor

Frunza de dafin este un condiment popular care se adaugă în bulion, tocane și alte feluri de mâncare pentru a spori gustul alimentelor. Cu toate acestea, aceasta nu este singura utilizare a frunzei de dafin – infuzia sa a fost folosită în medicina populară de secole pentru numeroasele sale proprietăți de promovare a sănătății.

Ceaiul din frunze de dafin are un efect de încălzire și stimulare care ajută la curățarea organismului de toxine. De asemenea, accelerează metabolismul și susține digestia, așa că este folosit pentru indigestie și dureri de stomac. De asemenea, poate spori efectele dietei pentru pierderea în greutate. Ceaiul din frunze de dafin scade, de asemenea, glicemia și colesterolul „rău” și susține funcția ficatului și a rinichilor. Este, de asemenea, un remediu dovedit pentru durerile reumatice. Cu ce ​​altceva poate ajuta ceaiul de dafin? Cum se prepară?

Câteva cuvinte despre frunza de dafin

Frunzele de dafin sunt frunze de dafin uscate, o plantă originară din regiunea mediteraneană. În Slovacia, dafinul nu se găsește, deși uneori este cultivat ca plantă de pace. În Grecia antică, frunzele de dafin erau cunoscute ca simbol al gloriei și gloriei, iar în timp au devenit unul dintre cele mai populare condimente folosite în bucătărie. După uscare, au o culoare verde deschis și un miros aromat caracteristic. Ele sunt cel mai adesea folosite pentru a spori aroma bigo-urilor, sosurilor, cărnurilor, plăcintelor, precum și a sosurilor și fripturii. . De asemenea, se adaugă la marinate și murături pentru murarea legumelor.

Cu toate acestea, frunzele de dafin au și alte utilizări valoroase. Deja în antichitate, din ele se prepara o infuzie, care era folosită în medicina populară. Frunza de dafin are multe proprietăți medicinale.

Ceai din frunze de dafin pentru curățare

Ceaiul sau infuzia de foi de dafin este un remediu natural care poate ajuta la multe afecțiuni. Uleiurile esențiale conținute în frunze au un efect de încălzire și stimulare și, prin urmare, pot curăța organismul de toxine și deșeuri inutile. În plus, ceaiul din frunze de dafin are proprietăți diuretice, ceea ce mărește efectul detoxifiant și aduce beneficii activității rinichilor și ficatului.

Ceai din frunze de dafin și digestie și pierdere în greutate

Infuzia de frunze de dafin crește și cantitatea de acid secretată de stomac, ceea ce îmbunătățește digestia și accelerează metabolismul. Prin urmare, consumul unui astfel de ceai poate ajuta la indigestie, dureri de stomac și alte probleme digestive . Infuzia merită și în timpul unei diete de reducere, deoarece poate ajuta la accelerarea pierderii în greutate.

Ceaiul din frunze de dafin scade nivelul de zahar si colesterol

Prin urmare, dafinul scade nivelul de zahar din sânge Ceaiul cu frunze de dafin este recomandat persoanelor cu diabet . De asemenea, poate scădea colesterolul LDL „rău” și trigliceridele și crește colesterolul HDL „bun”. Cu toate acestea, diabeticii ar trebui să-și consulte medicul cu privire la utilizarea infuziei de frunze de dafin.

Cu ce ​​altceva poate ajuta ceaiul din frunze de dafin?

Datorită proprietăților sale de încălzire, ceaiul din frunze de dafin poate ajuta și la durerile articulare reumatice. De asemenea, merită folosit pentru insomnie, deoarece este excelent pentru calmare, calmare și relaxare. În plus, frunzele de dafin au proprietăți antibacteriene și fungicide, astfel încât infuzia preparată din ele poate fi folosită pentru ameliorarea infecțiilor gingiilor și gurii. Poate fi folosit și pentru a face o clătire a părului, care va îmbunătăți circulația sângelui în scalp și îl va salva de mătreață.

Cum se prepară și se folosește ceaiul din frunze de dafin?

Prepararea ceaiului din frunze de dafin este foarte simplă. Zdrobiți o mână (aproximativ 5 g) de frunze și turnați peste ele un pahar cu apă clocotită. Se lasă apoi acoperit 15 minute și se scurge. Pentru ca infuzia să aibă un efect mai puternic, puteți fierbe frunzele după ce turnați apă clocotită aproximativ 5 minute și apoi le lăsați deoparte 5-6 ore la loc răcoros. După acest timp, strecoară băutura. Ceaiul trebuie băut în înghițituri mici pe tot parcursul zilei (nu mai mult de un pahar pe zi). Cel mai bine este să-l folosiți timp de trei zile și apoi să faceți o pauză de cel puțin o săptămână. Infuzia poate fi folosita si extern ca cataplasma pentru durerile articulare si osoase.

Ceaiul din frunze de dafin – contraindicații

Frunza de dafin are proprietăți valoroase, dar poate provoca și efecte secundare. Din cauza efectelor puternice ale ceaiului din frunze de dafin, trebuie avută grijă în timpul tratamentului. Frunza de dafin poate crește riscul de sângerare și sângerare internă, ceea ce este important pentru persoanele cu probleme de coagulare a sângelui și pentru cei care iau anticoagulante. Ceaiul din frunze de dafin poate interacționa și cu unele medicamente, așa că persoanele cu boli cronice ar trebui să-și consulte medicul. Poate crește riscul de hipoglicemie la diabeticii care iau medicamente pentru scăderea zahărului din sânge. Infuzia de frunze de dafin nu este recomandată femeilor însărcinate și care alăptează din cauza lipsei de studii privind efectul asupra dezvoltării fătului și a copilului. Nici ceaiul nu trebuie dat copiilor.

Sursă