Remedii simple pentru reflux, aciditate gastrită și arsuri la stomac
Fără tratament adecvat, această boală cronică poate avea consecințe foarte grave neplăcute.
Uneori, refluxul de acid duce la dezvoltarea unor astfel de afecțiuni precum actma, dispepsia, inflamația alimentelor, ulcerul gastric.
Apare un miros neplăcut din gură.
În cazurile mai severe, refluxul acid poate stimula dezvoltarea procesării alimentelor.
Alimente care vă ajută:
Migdale crude
Luați câteva migdale ca o gustare zilnică pentru a elimina aceste episoade dureroase de acid reflux.
Migdalele sunt alimente foarte alcaline, care echilibrează pH-ul corpului și previn aciditatea în stomac ce poate duce la iritarea altor țesuturi a sistemului gastrointestinal
Mere și banane
Ambele fructe de bază au anumite antacide naturale care funcționează foarte bine împotriva acizilor din stomac și esofag.
Consumul de fructe în fiecare zi este deja cheia sănătății, dar dacă suferiți de boală de reflux acid, atunci aceste două soiuri comune ar putea fi cel mai eficiente.
Dormi pe parte stângă
Deși nu există o parte tradițională pe care să dormi, studiile au arătat că persoanele car dorm pe parte dreaptă au tendința de a suferi de apariții mai severe ale bolii de reflux acid.
Cu toate acestea, dacă alegeți să dormiți pe partea stângă, se pare că organismul reacționează mai bine și este mai puțin probabil să revină acidul în esofag.
Ulei de mentă
Uleiul de mentă este vândut în capsule enteric pentru a împiedica digerarea în stomac, dar să ajungă în intestinul subțire și gros, unde poate ajuta la gestionarea indigestiei și iritației stomacului. S-a dovedit a fi eficient în tratarea atât a iritațiilor gastrointestinale superioare, cât și a simptomelor de iritare a intestinului subțire și gros.
Mod de administrare: Luați una până la două capsule de trei ori pe zi cu 20 de minute înainte de masă.
O combinație de extracte de rădăcină de ghimbir ( Zingiber officinalis ) și frunze de anghinare ( Cynara scolymus) s-a dovedit a fi eficientă în ameliorarea indigestiei și a reducerii mișcărilor intestinale, care pot provoca, de asemenea, arsuri la stomac.
Remediu poate ajuta cu dispepsia non-ulceroasă și alte tulburări funcționale ale intestinului.
Doză: De două ori pe zi, 20 mg extract de ghimbir ( 33 % gingeroli și shogaoli ) și 1000 mg extract de anghinare ( 20 % cofeină acizi chinic ).
Bicarbonatul de sodiu pentru arsuri la stomac
Trucul pentru ameliorarea arsurilor la stomac cu bicarbonat de sodiu poate salva viața: aproape toată lumea îl are îl dulapurile din bucătărie – poate ați uitat că era acolo! Puterea bicarbonatului de sodiu constă în capacitatea acestui compus de a neutraliza acidul din stomac, liniștind astfel esofagul care arde.
Dacă aveți arsuri la stomac, pur și simplu dizolvați puțin bicarbonat de sodiu ( aproximativ o linguriță ) într-un pahar cu apă și beți-l încet. Nu vă grăbiți să căutați un nou remediu pentru arsuri la stomac – doar așteptați puțin. Nu folosiți praf de copt! Doar bicarbonatul de sodiu pur vă poate ajuta. Dacă trebuie să urmați o dietă cu conținut scăzut de sodiu, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza bicarbonat de sodiu pentru arsuri la stomac.
Cel mai folosite plante care ajută la ameliorarea problemelor cauzate de aciditatea gastrică sunt gălbenelele și mușețelul. Ceaiul de gălbenele sau de au efect cicatrizant și ajută la refacerea mucoasei stomacale. Mai mult acestea ajută la reglarea acidității gastrice. Pentru prepararea unui astfel de ceai sunt necesare trei linguri de flori uscate peste care se toarnă 250 ml apă clocotită și se lasă la infuzat 10 minute. De obicei, acest ceai se bea pe stomacul gol.
Un alt ceai care ne poate ajuta peste cel de salcâm. Acesta este un adevărat pansament gastric. Pentru prepararea, se pun două-trei lingurițe de flori de salcâm uscate peste care se toarnă 200 ml de apă clocotită și se lasă la infuzat. Se consumă până la trei căni pe zi, de preferat pe stomacul gol.
Pentru aciditatea gastrică este recomandat să bem o cană de ceai de chimen, care are efecte antiinflamatoare intestinale puternice, ajutând la echilibrarea florei intestinale și la calmarea și relaxarea intestinilor. Acest ceai poate fi băut în fiecare zi, de preferat pe stomacul gol.
Tratament la domiciliu
Există multe tratamente pentru arsuri la stomac care nu necesită îngrijiri medicale. În caz de probleme de reflux acis trebuie să țineți seamă de:
- evitarea clor mai frecvente declanșatoare de arsuri la stomac, cum ar fi alimentele grase sau picante
- consumul de mese mai mici, dar mai dese
- evitarea alcoolului și băuturi carbogazoase
- înlocuirea țigărilor cu gumă de mestecat
- cina cu cel puțin câteva ore înainte de culcare
- monitorizarea propriei greutăți.
Cu alte cuvinte, trăiește un stil de viață sănătos și ai grijă de digestie.