Planta cea mai bună pentru fiere: Favorizează deschiderea canalelor biliare

Planta cea mai bună pentru fiere: Favorizează deschiderea canalelor biliare. Această plantă este o plantă extrem de utilă pentru menținerea sănătății tractului gastrointestinal și a bilei.

Planta cea mai bună pentru fiere – Coada șoricelului

Coada șoricelului este cunoscută pentru proprietățile sale antiseptice și antiinflamatorii. Această plantă are și un efect coleretic, favorizând deschiderea canalelor biliare și îmbunătățind secreția de bilă.

Coada șoricelului are și alte proprietăți utile:

Efect antiinflamator

Coada șoricelului reduce în mod eficient inflamația din organism. Acest lucru poate fi deosebit de util pentru persoanele cu afecțiuni gastrointestinale.

Această plantă descompune colesterolul și normalizează sângele

Efect antiseptic

Planta are proprietăți antiseptice care ajută la combaterea agenților patogeni și sprijină sănătatea generală.

Îmbunătățirea funcției vezicii biliare

Coada șoricelului stimulează secreția de bilă, ceea ce poate fi util pentru cei cu probleme ale vezicii biliare sau dischinezie biliară.

Instrucțiuni de utilizare
Planta poate fi preparată și băută ca un ceai. Este important să rețineți că nu trebuie să turnați peste coada șoricelului apă fiartă, deoarece acest lucru poate distruge unele dintre substanțele benefice din compoziția sa. Temperatura apei clocotite trebuie să fie sub 80°C. Fierbeți coada șoricelului la abur timp de 5-10 minute, apoi strecurați și beți.

Cu numeroasele sale beneficii, coada șoricelului este un adaos excelent la dieta ta, mai ales dacă ești în căutarea unei modalități naturale de a-ți menține sănătatea, mai relatează publicația.

Coada șoricelului a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri. Învățatul antic grec Dioscoride o numea iarba rănilor, deoarece planta era folosită atunci pentru a trata rănile și hemoragiile. Potrivit unor surse, datorită yarrow-ului alb a fost salvat nepotul lui Dmitri Donskoy de la o hemoragie nazală.

Proprietățile medicinale ale cozii șoricelului au fost confirmate și experimental. S-a constatat că, datorită alcaloidului achillein, planta crește coagularea sângelui, ceea ce determină un efect hemostatic. Un decoct din plantă este util pentru hemoragiile uterine, pulmonare și hemoroidale. Datorită proprietății sale de a întări contracțiile mușchilor uterini, măcrișul poate fi util pentru fibroame și boli inflamatorii ale uterului.

Datorită conținutului de ulei esențial, acid ascorbic, acizi organici, precum și taninuri și substanțe amare, coada șoricelului are efecte antiinflamatoare, bactericide, antialergice, coleretice și cicatrizante. Ea poate scădea tensiunea arterială și chiar stimula producția de lapte la mamele care alăptează.

Dacă aveți inflamații frecvente ale gingiilor și stomatite, vă puteți clăti gura cu un decoct din plantă.

În caz de inflamație a mucoasei bucale, se aplică remedii în care coada-șoricelului este combinată cu mușețel și calendula. În caz de slăbiciune generală și imunitate redusă, sucul de frunze de coada-șoricelului amestecat cu miere poate întări apărarea organismului și crește tonusul.

Sursă