Mujdeiul cu un ingredient secret: Un tratament puternic pentru sănătate consumat zilnic

Mujdeiul reprezintă forma ideală de consum pentru tratarea unor afecțiuni care necesită ingerarea zilnică a unei cantități mai mari de usturoi.

Iată cum poți prepara mujdeiul: pisează fin 7 căței de usturoi, adaugă un vârf de cuțit de sare, sucul de la un sfert de lămâie, o linguriță de ulei de măsline presat la rece și jumătate de legătură de pătrunjel tocat foarte fin. Amestecă bine, apoi lasă-l să se odihnească timp de 10-20 de minute. Dacă simți nevoia, poți adăuga câteva linguri de apă plată sau de izvor pentru a-l dilua și a-i reduce efectul iritant.

Acest mujdei se consumă în 1-2 reprize pe parcursul unei zile. El este mai bine tolerat de organism decât usturoiul simplu, deoarece ingredientele din mujdei (sarea, sucul de lămâie, pătrunjelul) compensează efectul său ușor iritant, stimulează digestia (care poate fi încetinită de anumiți compuși din usturoi) și reduc chiar și mirosul neplăcut.

Uleiul de măsline amplifică acțiunea de reducere a colesterolului și are efecte benefice în cazul litiazei biliare.

Un secret important pentru curățarea, tăierea și pisarea usturoiului, indiferent că este utilizat în rețeta cu alcool, mujdei sau orice altceva: nu-l atinge cu obiecte metalice! Curăță-l cu unghia sau cu un cuțit de lemn.

Pisează-l într-un mojar de porțelan sau sticlă. Dacă nu ai așa ceva, folosește metoda clasică a pișalogului din lemn. În niciun caz nu folosi piua de metal în care pisezi nuci sau alte alimente. Un compus chimic din usturoi este mult mai eficient în combaterea toxinfecțiilor alimentare decât două dintre cele mai utilizate antibiotice, arată un studiu recent.

Iată și alte beneficii pentru sănătate ale usturoiului:

Retineți că pentru a beneficia de proprietățile usturoiului si a alicinei pe care o conține, este important să-l zdrobiți înainte de consum. Modalitățile de a consuma usturoiul sunt nelimitate, depinzând doar de imaginația și creativitatea fiecăruia dintre noi.

Sursă