Medicamente periculoase. Lista despre care nimeni nu vorbește, deși pune în pericol viața pacienților
Și la capitolul medicamente România e un sat fără câini, un maidan pe care vin și se joacă cu sănătatea și viața „prostimii” sute de fabricanți de medicamente, medici și farmaciști. Bani să iasă… Și ies, fără număr! Oameni buni, dacă de voi nu vă pasă, măcar copiilor voștri le puteți salva viața. Iată câteva dezvăluiri șocante, unele incredibile, referitoare la medicamentele românilor, unele dintre ele fiind doar ale românilor, pentru că țările civilizate le-au interzis, ca să nu le mai moară oamenii.
Primul pe listă este celebrul Algocalmin, sau medicamentul săracului. Piața algocalminului din România este estimată la peste 11 milioane de dolari anual. Prețul mic l-a transformat în calmantul nr.1 pentru români. Licența pentru denumirea „algocalmin” este deținută de fost fabrică de medicamente SICOMED. În anul 2005, cehii de Zentiva au preluat licența și astfel, doar datorită algocalminului, le-au crescut vânzările cu peste 1.000 de procente. Potrivit surselor medicale, dintre toate medicamentele fabricate de compania de medicamente Zentiva, calmantul pe bază de metamizol aduce, de departe, cele mai substanțiale profituri. Din această piață au reușit s prindă felii importante și alte companii farmaceutice, care produc algocalmin sub o altă denumire – Algozone- și este produ de Ozone România. Agenția Europeană de Evaluare a Produselor Medicale, de recomandările căreia suntem obligați să ținem cont, nu a restricționat folosirea algocalminului. Cu toate acestea, majoritatea țărilor europene l-au interzis de mai mulți ani, deoarece studiile au demonstrat ca metamizolul din compoziția lui poate provoca agranulocitoză, o boală mortală care debutează ca o infecție supra-acută. Boala distruge celulele din măduva osoasă, aflate în strânsă legătură cu celulele sanguine. Altfel spus, tratarea durerilor de cap cu algocalmin duce la distrugerea sângelui.
Mai periculoase decât algocalminul, susțin medicii, sunt calmante de durere care folosesc în componență, alături de metamizol o a doua substanță activă. De departe, Piafenul (metamizol și antispastic) este cel mai riscant. Altul este Benalgin, un calmant pe bază de metamizol și cofeină. Ambele se vând la liber în farmaciile românești. Primii care au interzis metamizolul au fost americanii, încă din 1977. Din aceeași perioadă datează și decizia statului suedez de a interzice calmantul. Astăzi, substanța din care se face algocalminul românesc este interzisă în Danemarca, în Belgia (unde e trecută la rubrica otrăvuri) Germania, Spania (din 1989), Olanda (începând cu 1990), Grecia și Irlanda. Am luat doar exemple din Europa și Statele Unite.
Pe lista analgezicelor considerate nocive de către occidentali, dar care se folosesc frecvent în țara noastră, se mai găsesc Dipyrone și Novalgin, medicamente care au la bază fenibutazona. Pe piața noastră există și combinații care conțin scobutil compus sau aminofenazonă – Aminofenazona L, Lizadon, Piroxicam și Aulin, care și ele sunt pe lista neagră a Agenției Europene a Medicamentului.
Aulinul, medicamentul care ucide, se găsește la liber în farmaciile românești. Mai grav, e vândut și în formele lui pentru copii, cu toate că riscul e și mai mare. Aulinul este interzis în țări precum Spania, Marea Britanie, Finlanda, Turcia, SUA, Australia sau Japonia, deoarece s-a constat că provoacă frecvent insuficiență hepatică mortală! Aulinul este recomandat în tratarea durerii și inflamației asociate osteoartritelor, entorselor și luxațiilor, precum și a durerilor menstruale. Se numără, datorită efectelor calmante imediate. Puțini însă știu că substanța activă conținută, denumită nimesulid, poate duce la deces.
Acum poate înțelegeți mai bine de ce Codex Alimentarius se corelează cu industria farmaceutică de pe planetă! Poate așa vedeți mai clar de ce miliardarii Americii și ai Europei, aceste forțe ale banului și răului, vor înlocuirea usturoiului, mentei și ceaiului de tei cu produsele minunate ale concernelor farmaceutice! Agenția Europeană de Evaluarea a Produselor Medicale a interzis administrarea de Aulin la copiii sub 12 ani, iar Comisia Europeană a Medicamentului a reluat, spre analiză, nimesulidul, în vedea retragerii lui de pe teritoriul întregii Uniuni Europene. Aulinul a fost restricționat chiar și în țara producătoare Irlanda Consiliul Irlandez pentru Siguranța Medicamentelor atrăgând atenția asupra pericolului pe care-l prezintă. În România este încă pe piață, pentru că viața copiilor noștri nu e la preț european. Dacă tot vrem depopularea planetei, de ce să nu începem cu românii?
Din cauza efectelor secundare grave, o serie de medicamente au fost retrase de pe piață în unele țări. Cu toate acestea, ele continuă să fie comercializate în România. Suntem un vast laborator cu 20 de milioane de cobai, un loc în care se fac mulți bani pe sănătatea și chiar viața pe sănătatea și chiar viața „prostimii” Europei! „Prostimea”, adică ce a ajuns poporul român în ultimi 25 de ani, e doar o bună piață de desfacere pentru medicamentele criminale interzise în alte state. Vreți exemple? Vreți să ne salvăm măcar copiii, dacă pentru mulți dintre noi e prea târziu? Luați hârtie și ceva de scris:
- Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis în anii 60 în jur de 3.500 de pacienți. Cu toate acestea, el se comercializează în continuare în țara noastră și este prescris în diverse afecțiuni ale inimii. Ce medici, ce interese, ce bani sunt în joc?
- Medicamentul Stilbestrol s-a dovedit că produce tumori uterine și mamare la femei și a fost scos de pe piață în alte țări europene. În România este produs și comercializat de patru companii farmaceutice. Oare medicii care prescriu astfel de „leacuri” sunt proști, răi sau doar plătiți bine?
- În 1970 au fost de pe piață tranchilizantele Pronap și Plaxin, pentru că provocau nou-născuților.
- Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienți cu hipotiroidie, a fost scos de pe piață în Germania în 2005. Pentru că la români merge perfect ceea ce este interzis la nemți, medicamentul este în continuare prescris de medicii noștri și se găsește în farmacii.
- În 1984, ziarul Daily-Mail a scris clar c medicamentul împotriva acneei, Roacutan, care se prescrie î prezent de către doctorii noștri, a dus la malformații grave ale nou-născuților. Peste 50% dintre mamele care în timpul sarcinii au luat Roacutan au născut copii malformați!
- Zelmac, un medicament împotriva afecțiunilor digestive, care se vinde în România la ora actuală, produs de compania Novartis, a fost scos de pe piața germanî în aprilie 2007, deși încă nu fusese aprobat, fiind folosit ilegal de doctori în scopul testării lui pentru industria farmaceutică.
- Ketotifen, un medicament pentru tratamentul de lungă durată în astmul bronșic alergic sau cu componentă alergică, bronșită alergică și tulburări astmatice, a fost scos în 2006 de pe piață în Germania, din cauza efectelor secundare grave la nivelul globului ocular și al rinichilor. În România se găsește în farmacii.
- Terfenadin, un alt antialergic, a fost scos de pe piață în mai multe țări europene. În România se găsește sub denumirea de Histadin, un sirop folosit în tratarea simptomelor multor afecțiuni alergice și în prevenirea și tratarea reacțiilor alergice la transfuzia de sânge.
- Methotrexat, împotriva leucemiei, a produs tumori și a dus la anemie gravă și ruperea intestinelor. În România este comercializat și prescris în reducerea durerilor și a tumefierilor articulare.
- Mitothan, un alt medicament împotriva leucemiei, duce la moartea rinichilor secundari. La noi se găsește sub numele de Lysodren și este utilizat pentru tratarea cancerului stratului exterior al glandei suprarenale.
- Antibioticul Isoniazid duce la moartea ficatului. Și acesta este comercializat în România.
Sunt foarte puțini, din păcate, cei care au curajul, inconștiența sau posibilitatea să spună lucrurilor pe nume. Afacerea medicamentelor care ucid lent este una de succes: sutr și sute de miliarde de dolari sau euro în fiecare an! Ce ceva timp în urma Dr. Scott Reuben, angajat al companiei farmaceutice Pfizer – cea care produce minunăția Viagra, a declanșat cel mai mare scandal din istoria medicinii, recunoscând că, timp de 13 ani, a avut sarcina de a falsifica rezultatele studiilor, pentru ca produsele farmaceutice ale companiei să aibă un succes mai mare pe piață. În calitate de colaborator al biroului de presă de la compania Pfizer, el a publicat în reviste medicale de specialitate numeroase articole fără niciun dram de adevăr.
- Un scandal a avut loc în Anglia, în 1971. Atunci, 1.500 de pacienți au fost internați în spital după ce au luat Paracetamol. Cei mai mulți au avut probleme și mai mari în spital, din cauza tratamentului ulterior.
- Siropul de tuse cu clobutind, după ce a fost folosit intens timp de peste 40 de ani, a fost interzis în 2007, constatându-se că produce dereglări ale bătăilor inimii. Iată câteva dintre numele sub care a fost folosit: Silomat, Clobutinol, Stada, Tussed, Rofatuss, Nullatuss. În România, medicamentul Silomat pe bază de clobutinol, produs de compania Boehringer Ingelheim, a fost disponibil în farmacii fără prescripție medicală până în 2007. Apoi a fost retras de pe piață și în țara noastră, în urma unei directive a Agenției Europene pentru Evaluare Medicamentelor.
- În SUA, medicamentul Orabilex a creat boli de rinichi care au dus la moarte.
- Somniferul Cotergan a făcut ca zeci de mii de copii să se nască degenerații fizic. În Germania, în anul 1958, producătorul acestui medicament a trimis medicilor 40.000 de scrisori pentru a-i convinge că acesta este cel mai bun somnifer pentru gravide și mamele care alăptează. Ulterior, în ciuda scandalului legat de Contergan, concernele farmaceutice au continuat să vândă otrăvuri la gravide și copii,
- Trilergan a fost confiscat de poliție în 1975 în Italia, pentru că producea hepatită (deci hepatita nu vine neapărat de la un virus, așa cum se crede).
- Flamanil, un medicament reumatic, a fost retras reumatic, a fost retras în 1976 de pe piață, după ce s-a constatat că duce la pierderea cunoștinței. Acest medicament se comercializează în continuare în Spania.
În 1979 a fost recunoscut în mod oficial că Valium creează dependență chiar și în doze mici. Mai mult de 15% dintre americanii adulți luau regulat Valium.
- Inhibitorii de apetit Preluin și Maxiton au fost scoși de pe piață în Germania după ce s-a constatat că afectau grav inima și sistemul nervos.
- Medicamentul pentru afecțiuni ale inimii Eraldin, prescris între anii 1970 și 1975 la un număr de peste 100.000 de britanici, a cauzat daune la ochi și intestine, precum și numeroase decese. Eraldin există în farmaciile românești.
- S-a constatat că antinevralgicul Phenacitin, care s-a vândut în lume sub 200 de nume diferite, împiedică funcționarea rinichilor, distrugându-i complet, produce tumori la rinichi și distruge globulele roșii din sânge.
- Un alt antinevralgic, Amydorphirin, a fost interzis în peste 160 de țări ( nu toate, în multe se mai vinde încă) fiindcă împiedică formarea celulelor albe din sânge, ceea ce duce la moarte.
- Antinevralgicele și antireumaticele Tanderii și Butazoludin (Ciba- Geigy) au provocat moartea a peste 10.000 de pacienți în întreaga lume.
- Unul dintre cela mai populare medicamente din România, Algocalminul este unul dintre cele mai otrăvitoare remedii de pe piață.
- În 1978, medicamentul complet inutil Oxichinolin prescris în probleme digestive, a provocat un scandal mondial: peste 30.000 de oameni au orbit ori le-au paralizat picioarele după administrarea lui. Acest medicament a provocat și numeroase decese (cca 1.000 numai în Japonia).
- În 1977 a fost retras de pe piață Phenformin, un medicament pentru diabetici, după ce făcuse peste 1.000 de victime în fiecare an!
- Rasperpin, medicament împotriva hipertensiunii, crește de trei ori riscul de cancer la sân, creează coșmaruri și depresii și se bănuiește că produce tumori pe creier, pe piele, la hipofiză, la ovare și la uter.
- New York Post a scris că într-un articol că 852 de pacienți cărora le-a fost injectat medicamentul pentru inimă Epinepherem au decedat.
- Daily Telegraph a făcut cunoscut în 1983 că într0un spital de urgență din Glasgow anestezicul Hypnomidate a dus la creștere rapidă a deceselor. Medicii au refuzat însă să publice numărul morților în rândul celor care au urmat tratamentul cu acest medicament. În România acest anestezic încă se mai folosește în spitale, administrat ca soluție injectabilă.
Medicamente vechi, acre sunt în circulație de decenii și nu au fost supuse niciunui test, se vând mai departe în unele țări, deși acolo unde au fost testate au fost interzise, până în anul 1978, industria farmaceutică nu era nevoită să demonstreze în vreun fel că medicamentele au efectele menționate în prospecte. De atunci încoace se arată – cu niște teste pe animale, care de fapt nu dovedesc nimic – că medicamentele au asupra acestora. Mai precis, că animalele nu mor imediat când aceste medicamente, făcute de fapt pentru oameni, le sunt date cu forța, în condiții total nenaturale. Doar că testele pe animale nu au absolut nicio valoare științifică.