În ce poziție dormi: poziția ta de dormit îți poate spune mult mai multe despre tine decât crezi.

Află ce spune poziția ta de dormit despre personalitatea ta

Te-ai întrebat vreodată ce spune poziția în care dormi despre tine? Cei mai mulți dintre noi avem un mod preferat de a adormi – o poziție în care cădem în mod natural la sfârșitul unei zile lungi, fără să ne gândim măcar la asta. Poziția în care dormi poate oferi o perspectivă asupra personalității și stării tale emoționale.

Cercetătorii și experții în somn au descoperit o legătură semnificativă între modul în care dormim și cine suntem cu adevărat. Mintea ta subconștientă, o forță puternică, influențează totul, de la acțiunile tale zilnice până la modul în care dormi. Deși este posibil să nu ne gândim în mod conștient la poziția noastră de dormit, aceasta spune multe despre sinele nostru interior.

Cercetătorul de somn Samuel Dunkell a spus în cartea sa Sleep Postures: „Așa cum dormim, așa și trăim”.
Știința somnului a arătat că pozițiile în care dormim pot indica trăsături de personalitate cum ar fi nevroticismul, conștiinciozitatea, extraversia, amabilitatea și deschiderea. Calitatea somnului pe care îl obțineți astăzi vă poate afecta personalitatea în viitor, potrivit cercetătorilor.

Să ne uităm la ce spune poziția ta de somn despre tine.

Mai jos sunt descrieri diferitele poziții de dormit. Găsiți-l pe cel care se potrivește cel mai bine cu modelul dvs. obișnuit de somn.

Transcrierea testului

Poziția 1: Dormi pe o parte cu genunchii îndoiți

Dacă dormi pe o parte cu genunchii îndoiți, ești calm și de încredere. Stima ta de sine ridicată te face să fii rezistent la insulte și provocări. Ești adaptabil și echilibrat, conștient de punctele tale tari și punctele slabe. Te confrunți cu dificultăți frontal și adesea îți ascunzi tristețea în spatele unui zâmbet. Menține o atitudine pozitivă chiar și în zilele dificile, iar zâmbetul tău este o sursă de energie.

Oamenii care dorm pe o parte cu genunchii îndoiți sunt în ton cu emoțiile lor și sunt percepuți ca oameni raționali și iubitori, făcându-i parteneri și prieteni excelenți. Ei pot depune eforturi pentru conexiuni profunde, dar sunt precauți în stabilirea lor.

Poziția 2: Poziția fetală

Dormitul în poziția fetală indică nevoia de protecție și confort. Această poziție sugerează că s-ar putea să eviți problemele și să te simți vulnerabil emoțional. Cei care dorm astfel se simt în siguranță în preajma celor dragi și adesea arată talent în arte. Sunt timizi, sensibili și creativi, preferând activități solitare precum desenul sau scrisul. Pentru a-ți îmbunătăți bunăstarea, încearcă să fii creativ și să exersezi iubirea de sine în loc de autocritica.

Samuel Dunkell, un pionier în cercetarea somnului, a observat pentru prima dată în anii 1970 că oamenii care dorm în poziția fetală tind să fie mai emoționali și anxioși. Chris Idzikowski, un alt cercetător al somnului, a descoperit că acești oameni pot fi timizi la început, dar se simt repede confortabil în compania potrivită.

Poziția 3: Dormi pe burtă

A dormi pe burtă indică faptul că ești o persoană curajoasă, aventuroasă, cu o voință puternică și abilități de rezolvare a problemelor. Îți place să-ți asumi riscuri și să ai o personalitate strălucitoare, energică. Adesea te trezești că conduci sau dai sfaturi efectiv altora. Pentru a rămâne alert, preferați să dormi cel puțin 8 ore consecutive.

Sunteți deschis, dar uneori puteți părea rece sau contondent. Eviți confruntarea și te străduiești pentru echilibru în situații extreme. Natura ta plină de libertate te face un prieten de încredere și radiezi căldură atunci când te simți cel mai bine. Cu toate acestea, îți este greu să accepti criticile pentru că tinzi să fii cel mai dur critic al tău.

Potrivit expertului în somn Samuel Dunkell, cei care dorm pe stomac sunt adesea compulsivi, impulsivi și anxioși. Le pot lipsi încrederea în sine sau pot suprima îndoiala de sine. Cercetările arată că cei care adorm stomacul au mai multe șanse să urmeze cariere în management, bancar sau contabilitate.

A dormi pe burtă cu brațele și picioarele relaxate arată potențialul tău de lider. Ia decizii impulsiv și iei inițiativă în diverse domenii ale vieții. Pe plan profesional, ești pedant, responsabil și capabil să facă față dificultăților. Te străduiești pentru o viață armonioasă și bine planificată, care este cheia succesului tău.

Când dormi cu brațele înfășurate în jurul unei perne și capul întors în lateral, se numește poziția de cădere liberă sau de parașutist. Oamenii care dorm astfel sunt jucăuși, aventuroși și pregătiți pentru noi experiențe. Sunt sinceri și pot părea înfățișați, mai ales atunci când sunt criticați. Cercetarea lui Chris Idzikowski arată că cei care dorm în cădere liberă sunt fluturi sociali.

Poziția 4: Dormi pe spate

A dormi pe spate înseamnă că ești o persoană pozitivă, energică, care iubește viața și îi place să fie în centrul atenției. Ești cunoscut pentru entuziasmul tău, munca asiduă și caracterul tău puternic. Deși ești încăpățânat uneori, ai o inimă bună și prețuiești onestitatea.

Pe plan profesional, ești perseverent și harnic și ai o personalitate puternică. Dormitorii pe spate sunt adaptabili și logici, cu o abordare realistă a rezolvării problemelor. Ești rezistent chiar și în situații dificile și menții standarde înalte pentru tine și ceilalți.

Poziția 5

Poziția de dormit pe spate poate fi, de asemenea, împărțită în două tipuri – poziția de soldat și poziția de stea de mare . În ipostaza de soldat, cu picioarele și brațele drepte, ești liniștit, calm și te ții la standarde înalte. Ești o persoană optimistă, care prosperă în compania unor oameni care au aceleași gânduri și de multe ori manifestă curaj și încredere în interacțiunile tale. Îți urmărești obiectivele cu meticulozitate și duci o viață structurată, orientată spre succes.

Stelele de mare care dorm cu brațele și picioarele întinse sunt buni ascultători care prețuiesc prietenia și evită să fie în centrul atenției. Sunt susținători, empatici și preferă să meargă cu fluxul. Cei care dorm în poziția de astrolog, cu mâinile sub cap sau sub pernă, sunt plini de optimism, devotați celor dragi și păstrează o atitudine lipsită de griji față de viață.

Poziția 6

Oamenii care dorm în această poziție neobișnuită par adesea complexi și misterioși. Sunteți atrași de experiențe și aventuri noi, deși poate fi dificil pentru alții să vă înțeleagă schimbările de dispoziție. Uneori, luarea deciziilor poate fi o provocare pentru tine.

Apreciezi libertatea adevărată, independent de regulile și așteptările altor oameni și abordezi viața cu pasiune și determinare. Cu toate acestea, uneori această independență poate duce la sentimente de singurătate, mai ales în medii necunoscute când nu ai prieteni pe care să te bazezi. Este posibil să simți nevoia să-ți împărtășești aventurile și hobby-urile cu cineva, deoarece a fi singur poate deveni obositor.

Este important să rețineți că pozițiile de dormit se pot schimba de-a lungul vieții. Pe măsură ce crești și te dezvolți, subconștientul tău se adaptează, dobândind noi trăsături și rupând vechile obiceiuri. S-ar putea să descoperi că dormi în diferite poziții care reflectă diferite aspecte ale personalității tale.

Distribuie in comentarii in ce pozitie iti place sa dormi. Se potrivește descrierea?

Amintiți-vă, cu cât faceți mai multe aceste tipuri de teste, cu atât învățați mai multe despre dvs. și cu atât obțineți mai multe beneficii.

Sursă