De ce este utila fasolea?
Fasolea este una dintre cele mai sănătoase leguminoase de inclus în dieta ta. A fost folosită pe scară largă în gătit mult mai târziu decât de obicei. Pentru prima dată, fasolea necoaptă a fost adăugată la mâncare împreună cu păstăile încă din secolul al XVIII-lea, iar câteva decenii mai târziu, au fost crescute soiuri speciale care sunt recoltate înainte ca boabele să fie pe deplin coapte. Să vorbim despre beneficiile pentru sănătate ale fasolei verzi.
Desigur, în comparație cu fasolea obișnuită, fasolea verde nu este prea bogată în proteine vegetale, dar conține mult mai multe vitamine si minerale. Fasolea verde este o sursă bogată de vitamina C, un puternic antioxidant natural. Protejează organismul de daune provocate de radicalii liberi, previne dezvoltarea inflamației, stimulează producția de colagen în organism, încetinind astfel procesul de îmbătrânire. Fasolea conține și vitaminele A, E si K, care au un efect benefic asupra activității tuturor sistemelor corpului: de la cel nervos la cel musculo-scheletic.
Datorită combinației echilibrate de fibre, acid folic, magneziu și potasiu, fasolea verde este un instrument bun pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Fasolea are un conținut ridicat de fier (pentru o baza de plante), pe care vitamina C ajută organismul să o absoarbă mai bine. În plus, fitonutrienții bogați în păstăi verzi ajută la controlul zahărului din sânge, ceea ce reduce foarte mult riscul de diabet de tip 2. Conține substanța arginina, a cărei acțiune este similară cu acțiunea insulinei.
Cu toate proprietățile de mai sus, fasolea verde este un produs cu conținut scăzut de calorii, așa că va fi o completare excelentă în dieta . Datorită conținutului ridicat de fibre, oferă o senzație de sațietate pentru o perioadă îndelungată, ferindu-vă de riscul de supraalimentare și, ca urmare, de creștere în greutate. În plus, păstăile verzi conțin substanțe care hrănesc microbiomul, astfel încât utilizarea lui regulată are un efect benefic asupra sănătății intestinale.