De ce e bine să încălzești ceașca înainte să pui cafeaua în ea. Trucul pe care ar fi bine să îl știe toți românii

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi la nivel mondial și este apreciată nu doar pentru gustul sau plăcut, dar și pentru beneficiile multiple pentru sănătate.

Iar când vine vorba de prepararea cafelei, există mai multe trucuri care merită încercate.

Trucuri simple pentru o cafea mai aromată

Adevărul e că dacă încălzești ceașca înainte să pui cafeaua în ea, aceasta va avea un gust mai pregnant, mai puternic. Mai mult decât, cafeaua se răcește mult mai încet, deci o poți savura la o temperatură ideală o mai lungă perioadă de timp.

Profesioniștii știu că aproape imediat după măcinare cafeaua începe să își piardă din proprietăți. Tocmai de aceea cafeaua trebuie făcută imediat după măcinarea boabelor și preparată.

Totodată, trebuie să mai ai în vedere că nimic nu strică mai mult conținutul acestui elixir decât apa plină de clor de la robinet. Motiv pentru care este indicat să folosești apa de izvor sau cea îmbuteliată. Cu siguranță vei observa imediat diferența.

Un alt truc de care trebuie să ții cont este temperatura ape. Nu fierbe mult cafeaua la foc mare! Apa prea fierbinte nu face nimic altceva decât să accentueze gustul amar din cafea.

Cum prepari cea mai gustoasă cafea?

Rețeta standard pentru a prepara cafeaua este următoarea: se adaugă în ibric tot atâtea cești de apă câte vreți să obțineți de cafea. Se pun două lingurițe cu vârf de cafea la o ceașcă, iar zahărul în funcție de preferințe.

Pentru o cafea perfectă ibricul trebuie să fie întotdeauna același, doar pentru a prepararea cafelei, și nu folosit pentru a face ceaiuri sau a încălzi laptele, de pildă.

Sursă