De ce a murit Sfânta Parascheva la 27 de ani. Comuniștii au vrut să o îngroape pentru ca oamenii ce se roagă la ea să nu îi mai deranjeze

 

Sfânta Parascheva este pomenită anual la data de 14 octombrie, iar în perioada 8- 15 octombrie 2024, creștinii merg în pelerinaj la Iași pentru a se închina moaștelor acestei sfinte. Iată care este motivul pentru care Sfânta Parascheva s-a stins din viață la doar 27 de ani, dar și minunile pe care le-a săvârșit prin intermediul moaștelor sale.

De ce a murit Sfânta Parascheva

După ce părinții Sfintei Parascheva s-au stins din viață, aceasta a decis să își dedice întreaga viață Domnului, motiv pentru care a decis să își împartă averea persoanelor fără posibilități. Sfânta Parascheva a considerat că cel mai bun mod de a îl onora pe Dumnezeu este să plece în deșertul din Iordania, unde a locuit până la vârsta de 25 de ani.

După mai mulți ani în care Sfânta Parascheva a trăit în rugăciune și post, un înger i-a poruncit să se întoarcă în patria ei, Epivato.

,,Să lași pustia și la moșia ta să te întorci, că acolo ți se cade să lași trupul pământului și să treci din aceasta lume către Dumnezeu, pe Care L-ai iubit. Sfânta Parascheva a trăit timp de doi ani la Epivato, știind că va urma să treacă la cele veșnice.

Doi ani mai târziu, când avea 27 de ani, Sfânta Parascheva a decedat, iar trupul acestaia a fost înmormântat lângă mare, deși nimeni nu știa cine este aceasta cu adevărat.

Fiind îngropat lângă mare, moaștele Sfintei Parascheva au fost salvate de nenumărate ori de puterea mării. Se spune că lângă mormântul ei a fost îngropat și un păcătos bătrân, iar Sfânta Parascheva i-a apărut într-un vis unui călugăr local, spunându-i exact unde se află pentru a fi mutată.

Viața și minunile Sfintei Cuvioase Parascheva

Sfânta Parascheva s-a născut în secolul al XI-lea, în satul Epivato, aproape de Constantinopol, iar aceasta a avut norocul de a face parte dintr-o familie cu multă iubire față de Dumnezeu. Atunci când era doar o copilă, Sfânta Parascheva a auzit într-o biserică chemarea lui Dumnezeu, moment în care a decis să își împartă hainele și să fugă la Constantinopol.

Părinții ei au căutat-o neîncetat pe Sfânta Parascheva, în timp ce aceasta și-a dedicat întreaga copilărie lui Dumnezeu, aflându-se la Calcedon, după care la biserica Sfintei Fecioare Maria din Heraclea Pontica. Sfânta Parascheva a fost vizitată în viziuni și de Fecioara Maria, motiv pentru care sfânta a decis să plece în Ierusalim, stabilindu-se într-o mănăstire de lângă Râul Iordan.

 

Moaștele Sfintei Parascheva se află la Iași de 350 de ani, iar minunile realizate de acestea sunt nenumărate. O creștină povestește cum fiul ei s-a accidentat, căzând pe ciment şi lovindu-se la cap. În urma acestei accidentări copilul a avut o fractură de craniu pentru care copilul a stat nenumărate zile în spital. Femeia povestește cum a început să se roage la Sfânta Parascheva, iar după doar o săptămână, copilul a fost externat, recomandându-i-se doar evitarea efor­turilor fizice pentru următoarea perioadă.

O altă minune este povestită de un creștin, ce își amintește cum i s-a spart timpanul la fotbal, iar în loc să le spun părinților, acesta a decis să țină secret întâmplarea. După câteva zile, băiatul și-a dat seama că nu mai are echilibru și zgomotele îl deranjau foarte tare, urmând ca după șase zile să ajungă la un medic O.R.L., ce i-a spus că are un sfert din timpan perforat. Băiatul a fost operat, iar în fiecare zi se ruga la Sfânta Parascheva, ce i-a vindecat integral timpanul, uimind-o chiar și de pe doctorița care l-a operat,

Sursă