Cum previi balonarea? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te simți mai bine în pielea ta

Este sămbătă seară și te pregătești de petrecere, însă remarci că nu mai scapi în blugii care îți plav la nebunie? Ești atât de balonată încât nu mai poți să tragi fermoarul la blugi. Sună familiar? Ei bine, balonările apar destul de frecvent din diverse cauze. Poți reține apa în organism, în special în perioada sindromului permenstrual, poți avea flatulența din cauza a ceea ce ai mâncat cu o zi înainte sau poate fi o cauză a constipației. Din fericire există câteva modalități prin care poți preveni apariția balonărilor.

Consumă alimente bogate în potasiu

Potasiu contribuie la echilibrarea nivelului de gluide din organism, prevenind senzația de balonare. Printre alimentele bogate în potasiu se numără bananele, pepenele galben, mango, spanacul, roșiile, alunele și asparagusul (acesta conține și asparagină un aminoacid care acționează ca diuretic, eliminând excesul de lichide din organism).

Evită băuturile acidulate

Bulele din băuturile acidulate duc la apariția balonării, așadar, dacă vrei să ai un abdomen plat limitează-te la băuturi fără acid sau cel mai bine, la apă, deoarece nu conține calorii și nu provoacă balonări.

Îndulcitori artificiali? Mai bine nu

Sistemul digestiv al unor persoane întâmpină dificultăți în a digera în mod eficient îndulcitorii artificiali, în special sorbitol care se găsește în majoritatea bomboanelor și gumelor de mestecat. Consumat frecvent sorbitolul nu numai că duce la apariția balonărilor, dar poate provoca flatulența și diaree. Așadar, în cazul în care știi că te afli printre acele persoane, optează mai bine pentru puțin zahăr natural.

Pregătește-te pentru SPM

Dacă știi că te balonezi în perioada sindromului premenstrual sau în timpul menstruației, asigură-te că iei suficient calciu din alimentație (1200 mg pe zi) și magneziu (între 200-400 mg pe zi). Ambele minerale s-au dovedit a fi eficiente în prevenirea simptomelorcSPM, în special a balonărilor.

Aplică presiune

Pentru a elimina gazele din stomac, masează-ți abdomenul cu mișcări circulare, presând cu degetele de ambele părți ale ombilicului. Poate că sună ciudat, dar chiar funcționează!

Mănâncă probiotice

Aceste bacterii prietenoase care se găsesc în deseori în iaurt ajută la buna funcționare a sistemului digestiv, prevenind balonările. De fapt, femeile care suferă de sindromul colonului iritabil ce se manifestă prin dureri abdominal, balonare, constipație și/sau diaree și au luat probiotice pentru 4 săptămâni au sesizat reducerea senzației de balonare, spre deosebire de cele care au luat placebo, potrivit unui studiu recent.

Sursă