Cremă de aloe vera – cu efect terapeutic și cosmetic pentru piele și păr – rețetă la blender
Această cremă din aloe vera și uleiuri se poate folosi penru fața, corp sau păr. Este deosebit de nutitrivă. Stimulează producția de colagen.
Hidratează, regenerează, combate îmbătrânirea pielii. Are de asemenea efect terapeutic. Este antiinflamatoare și antimicrobiană.
Cremă de aloe vera – rețetă
Ingrediente
150 g de aloe vera
100 ml de ulei de măsline
50 g de ulei de cocos solid
50 ml de ulei de sâmburi de struguri
Mod de preparare
Pentru a prepara această cremă de aloe vera aveți nevoie de o frunză groasă și mare de aloe vera
.
Tăiați frunza felii și puneți-le într-un bol cu apă rece. Lăsați-le să stea 2 ore pentru a ajuta la eliminarea latex-ului.
Extrageți apoi gelul din interiorul bucăților de frunză cu un cuțit. Decupați coaja tare exterioară.
Gelul colectat din frunze se pune în vasul blenderului. Adăugați uleiul de cocos, uleiul de sâmburi de struguri și ulei de măsline.
Mixați câteva secunde, până când gelul de aloe se mărunțește complet. Trebuie să obțineți o compoziție lichidă, omogenă și fină. Are o culoare gălbuie frumoasă.
Turnați compoziția în borcănele mici de sticlă și dați-le în frigider. Chiar dacă acum este lichidă, după ce stă la rece va deveni cremoasă. Uleiul de cocos se solidifică le temperaturi mici. Dacă vreți să aibă o textură mai solidă, puteți adăuga puțină ceară topită în compoziție.
Această cremă de aloe vera nu are conservanți, de aceea durata ei de viață este mai mică decât cremele din comerț.
Poate fi ținută în frigider până la 3 luni. Dacă vreți să reziste mai mult ( până la 6 luni ), puneți-o în congelator.
Beneficiile ingredientelor
Aloe vera este o plantă-minune, atât pentru uz extern, cât și pentru uz intern. Are o compoziție chimică diversă, impresionantă.
Conține circa 20 de minerale și 20 din cei 22 de aminoacizi esențiali. Furnizează acizi grași, vitamina A, vitamina C, vitamine E, vitamina B9 și colină.
Conține hormoni care ajută la vindecarea rănilor și compuși cu efect antioxidant, antiinflamator, analagezic, antibacterian și antiviral.
Acidul salicilic de aloe vera contribuie la scăderea inflamațiilor, umflăturilor și prevenirea infecțiilor bacteriene. Saponinele au de asemenea rol antiseptic. Aceste substanțe ajută la curățarea pielii.
Gelul de aloe vera aplicat extern are puterea să pătrundă adânc în piele, aproape până la os.
Uleiul de cocos este hidratant și emolient și antiinflamator. Ajută la tratarea pielii uscate și a iritațiilor. Combate infecțiilor fungice. Acidul lauric pe care îl conține este util și în tratarea vârfurilor despicate ale părului.
Uleiul de măsline este foarte hrănitor și hidratant, atât pentru piele, cât și pentru piele și păr. Conține vitamine, antioxidanți și acizii grași esențiali.
Uleiul de struguri este bogat în resveratrol, un antioxidant cu efect anticancerigen și cicatrizant extern. Ajută la regenerarea pielii capului.
Indicații terapeutice
Crema cu aloe vera făcută după rețeta de mai sus poate fi folosită ca tratament în următoarele situații:
arsuri solare
răni
cicatrici
pete
hiperpigmentare
sângerări gingivale
herpes
dermatită seboreică
psoriazis
zona zoster
căderea părului