Cinci motive bune pentru a iubi si mai mult pepenele

Pepenele verde poate fi numit cu ușurință un simbol comestibil al verii. Acest produs este apreciat pentru gustul sau plăcut și pulpa suculenta, care ajută la împrospătarea pe vreme caldă. Dar calitățile pozitive ale pepenilor nu se termina aici.

Iată câteva motive pentru a iubi și mai mult deliciul de vară în dungi.

PEPENELE VERDE ESTE O SURSĂ BOGATĂ DE NUTRIENTI

Pepenele verde este o sursă bogată de vitamine, minerale Și antioxidanți care ajută la întărirea sistemului imunitar, protejează organismul de deteriorarea radicalilor liberi și susțin vederea și sănătatea sistemului nervos.

AJUTĂ LA MENȚINEREA UNEI GREUTĂȚI SĂNĂTOASE

Pepenii verzi au un conținut scăzut de calorii, dar au un gust plăcut care vă poate satisface pofta de dulciuri. În plus, datorită conținutului mare de apă, consumul de pepene verde te poate ajuta să slăbești și să menții o greutate sănătoasă.

SPRIJINĂ SISTEMUL CARDIOVASCULAR

Deoarece pepenele verde conține mult potasiu, ei ajută la normalizarea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare. Pepenele verde conțin și aminoacidul citrulina, care favorizează vasodilatatia și îmbunătățește fluxul sanguin.

REDUCE RISCUL DE A DEZVOLTA CANCER

Consumul de pepene verde poate ajuta la reducerea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de vezică urinară, de prostată și pulmonar. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de antioxidanți, care ajută la combaterea distrugerii celulelor si previne dezvoltarea tumorilor maligne.

AJUTĂLA DIVERSIFICAREA DIETEI

Pepenii verzi se potrivesc bine cu o varietate de alimente, astfel încât pot fi folosiți pentru a pregăti diverse feluri de mâncare – salate, băuturi din fructe, deserturi, cocktailuri și așa mai departe. Noile preparate de vara cu pepene verde vă vor ajuta să vă diversificați dieta fără a creste conținutul caloric al acestuia.

Sursă